misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

LEGYEN JÚLIUS 31. A GONDOSKODÁS NAPJA!

img

A Ferencvárosi Torna Club és a Magyar Olimpiai Bizottság Mező Ferenc Sportbizottsága felhívással fordul minden magyar sportegyesülethez és sportalapítványhoz! A Sportbizottság a nevét arról a Mező Ferencről kapta, aki az 1928-as amszterdami olimpián szellemi olimpiai bajnokságot nyert, és nagy szerepe volt a MOB megalapításában A múlt tisztelete, a hagyományok ápolása és minden magyar élsportoló megbecsülése..

Itt az új Vasas-szakosztály

img

A tradicionális sí és jégkorong szakosztály után egy viszonylag új, de annál népszerűbb téli sportággal bővül a Vasas palettája. A kapcsolódási pont elsősorban a Westbay cég, amely hosszú évek óta támogatja a Vasas vívóit, most pedig a curling szakosztály névadó szponzora lesz.  A vállalat ügyvezető-igazgatója, Nagy György maga is sikeres versenyző, így elsősorban az ő személyes elhivatottságának köszönhetően..

Vége a 28 éves böjtnek

img

Huszonnyolc év után jutott ki a női röplabda válogatott az Európa-bajnokságra. A sikeres felkészülés jegyében a vezetők úgy döntöttek, a csapat elindul az Európa Ligában is, melynek három selejtezőjét is hazánk rendezi. Az elsőt mindjárt a hétvégén. A lányokra előbb az Európa Ligában, majd az Európa bajnokságon várnak nehéz meccsek (fotó: Szűcs Attila) – Az Európa Liga az európai szövetség második legjelentősebb..

Nemzetközi edzőcentrum lesz a Kolonics György Vízisport Központból

img

A magyar kormány által biztosított sportágfejlesztési támogatásból, 200 millió forintos beruházás keretében bővítették ki a csepeli Kolonics György Vízisport. Központot. Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke az átadó ünnepség alkalmából elmondta, a múlt hétvégén állapodott meg a nemzetközi szövetség elnökével arról, hogy jövőre nemzetközi edzőtáborközpont létesül a csepeli vízitelepen...

Benedek Tibor: Éremért utazunk a világbajnokságra

img

Július 27-én kezdődik a vízilabda világbajnokság Oroszországban, ahol Benedek Tibor csapata elfelejtetné a szurkolókkal a világligában mutatott játékot. A tavalyi, Budapesten rendezett Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett a magyar csapat, de az idei teljesítménnyel és főleg a mutatott játékkal nem lehet elégedett Benedek Tibor szövetségi kapitány.  Bár a hazai Vodafone-kupán második helyen végeztünk, az egyik..

Ismét Universiade aranyérmes a férfi vízilabda válogatott

img

A magyar férfi vízilabda válogatott két évvel ezelőtt Kazanyban megnyerte az Universiadet. A játékosok egy percig nem titkolták, hogy céljuk a duplázás. Két hét alatt nyolc veretlenül megvívott mérkőzés után jött el a döntő. Az élet pikantériája, hogy a kék sapkás magyaroknak úgy mint az első meccsen, most az utolsón is az olaszok álltak az útjukba. A tét az Universiade utolsó, 272. aranyérmének sorsa, telt ház..

Horváth Marcell, aki hóviharban is golfozik

img

Marczel tizenegy évesen kezdett golfozni a Petneházy Golf Clubban egy nyári gyerek tábor idején. Három éves kora óta több sportágat is kipróbált, s végül a golfban találta meg azt a sportot, ami a legnagyobb örömet jelenti számára, és amiért kész minden napját feláldozni.   2014 szeptembere óta a négy éves University of St. Andrews Közgazdaságtan és Menedzsment szakán tanul, ezért szeptembertől májusig a skót..

A Simon Béla-Juhász Adrián kettős szerezte az első magyar aranyat az Universide-n

img

A 28. Nyári Universiade-n tegnap megkezdődtek az evezős versenyek döntői is, a Gwangjutól 300 kilóméterre levő Chungju várásában a Tangeum tavon. Magyar szempontból a legnagyobb érdeklődéssel várt döntő a normál súlyú kormányos nélküli kettesvolt. Ebben a Simon Béla-Juhász Adrián egyetemi világbajnok kettes képviselte a magyar színeket. A két szolnoki születésű fiatalember egy kicsit ráijesztett a magyar..

Lóversenyen fogadtak a hírességek

img

Horváth Éva, Csisztu Zsuzsa, Istenes Bence, Harsányi Levente, Puskás Peti és a 4 for Dance tagjai is végigszurkolták a futamokat. A szerencséseknek sikerült megtöbbszörözniük a feltett összeget. Hétvégén még egy tűt sem lehetett volna leejteni a Kincsem Park lelátóin, több ezren voltak kíváncsiak a lóversenyekre és a futamokkal egy időben zajló Derby és Gasztroangyal Fesztiválra. Pénteken számos híresség is..

Európa-bajnok lett az ifjú taekwondós

img

A Strasbourg melletti Schiltigheimben zajló kadet Eb-n az 57 kg-osok között Berei Béla remekelt, minden ellenfelét legyőzte, ezzel megnyerte a kontinenstornát.   A franciaországi kadet Európa-bajnokságon Berei Béla az 57 kg-osok között erőnyerő volt, így a legjobb tizenhat között kapcsolódott be a küzdelmekbe. Ott a belorusz Kryvialeu ellen hamar magához ragadta az irányítást, szép fejrúgásokkal már az első..Next posts