misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Szenzáció: Káté Gyula visszatér és negyedik olimpiájára is kijutna!

img

Egy nagy visszatérésnek lehetnek tanúi a jövő heti hévízi ökölvívó bajnokság látogatói, az elmúlt évtized legeredményesebb magyar öklözőjét, Káté Gyulát ugyanis benevezte a Ferencváros.   A februárban 34 éves Káté kétszeres világbajnoki bronzérmes (2003, 2009), kétszeres Európa-bajnoki  ezüstérmes (2008, 2010) és kétszeres Eb bronzérmes (2004, 2006). Kivételes kollekció a sportágban idehaza. 2012-ben ugyan..

Hosszú Katinka: Mindenki maga alakítja a szerencséjét

img

Hosszú Katinka valóban Iron Lady: fáradhatatlan és végsőkig küzd a céljaiért. Nemrég mutatta be második motivációs könyvét és nevét adta egy táplálékkiegészítő-csomaghoz is. A következő hetekben egy percre sem áll le, hisz az ország különböző pontjain találkozik majd a rajongókkal - olvasható a lokal.hu-n. - Mindig arra gondolok, hogy csak a kemény munka fizetődik ki – kezdte a Lokálnak Hosszú Katinka..

Fuss a Mikulással!

img

A világban egyre népszerűbb a tél Mikulásfutással való köszöntése. A Budapest Sportiroda szervezői Mikulásruhába öltöztetnek mindenkit, akinek csak kedve szottyan 2,3 km-en át futni a piros sipkában és köntösben. A Mikulás-szerelést a rendező BSI biztosítja minden indulónak.  A szervező bizottság és a Rossmann szeretettel meghív családtagjaival együtt mindenkit a 2. Rossmann Mikulásfutásra, hogy együtt futhasson..

Jiujutsu-vb-n hangoltak a magyar kempósok a budapesti Eb-re

img

Huszonhárom érmet produkált a magyar kempóválogatott a lengyelországi WSJO Sport JiuJutsu Világbajnokságon, a hétvégén. Mindezt a december 3-4. között, Budapesten rendezendő IKF Kempo Európa-bajnokság jegyében tették a magyar sportolók. 10 arany-, 8 ezüst- és 5 bronzérem került magyar nyakakba a lengyelországi Jaworznóban tartott WSJO Sport JiuJutsu Világbajnokság két napja során. Az eseményen húsz fős kerettel..

Pontszerzők a takewondo Eb-n

img

Szombaton a magyarok számára véget ért az U21-es Európa-bajnokság. Füredi Rebeka ötödikként végzett. Pénteken Nagy Nikolett is a negyeddöntőig verekedte magát, a magyar küldöttség két pontszerző helyezéssel zárta a kontinenstornát. Füredi Rebeka ötödik lett Jól indult a szombati versenynap a bukaresti U21-es Európa-bajnokságon. Füredi Rebeka (67 kg) a román Pavel elleni találkozóját idő előtt befejezte. A..

Szatmári Petra ütött nagyott az ökölvívó ob-n

img

Vecsésen befejeződött a négy napon át tartó női magyar ökölvívó bajnokság, melynek során a  serdülő, junior, ifjúsági és felnőtt korcsoport versenyeit bonyolították le.  A felnőtteknél  a 20 helyre  17 egyesület delegált a döntőre, csak a Debreceni Ökölvívó Klub, a Bokszvilág SE Szeged és az Egri Sportiskola állított ki két finalistát. A női ökölvívás magyarországi elterjedése jellemző, hogy a döntőkben 12 város..

Az ob-ról hiányzik a legsikeresebb magyar bokszolónő

img

Világbajnokságot nyerni egyszer sem könnyű, nem hogy kétszer. 10 évvel ezelőtt Kovács Mária elérte ezt a bravúrt, amikor megszerezte második világbajnoki címét is. A legsikeresebb magyar női ökölvívó 15 éves pályafutása alatt számtalan nemzetközi és hazai versenyen ért el érmes helyezést, tavaly pedig négyszeres Európa-bajnokként tért haza a bukaresti kontinens viadalról. Az idei országos bajnokságról viszont..

Kitüntették Budapest legsportosabb iskoláit

img

A Budapesti Diáksport Szövetség (BDSZ) és a Főváros közösen tüntette ki azt a 20-20 fővárosi közép- és általános iskolát, amely a 2014/2015. tanévben a legsportosabb intézménynek bizonyult, azaz a legeredményesebben szerepelt a diákolimpiai versenyeken.  A 17 000 budapesti diákot megmozgató sportesemény-sorozaton 380 iskola közül 200 intézmény nyerte el a Fővárosi Önkormányzat mintegy 14 millió forint értékű..

110 éve született az első magyar ökölvívó olimpiai bajnok, Kocsis Antal

img

Két nappal ezelőtt volt 110 éve, hogy Kispesten megszületett Kocsis Antal, aki 18 évesen, 1928-ban megszerezte a magyar ökölvívó sport első olimpiai bajnoki címét.   Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: misportunk@gmail.com Kezdetben atletizált, hosszútávfutó volt, majd ökölvívóként a kőbányai MÁV-sporttelepen edzett. Akkor figyeltek fel rá végleg, mikor 1924 végén a Budapest-bajnokság légsúlyú..

Új fejezet kezdődött az iskolai testnevelésben

img

A Magyar Diáksport Szövetség  Szabó Tünde sportért felelős államtitkár részvételével sikeresen zárta le T.E.S.I. elnevezésű, európai uniós támogatással megvalósuló projektjét, amely az iskolai testnevelés minőségközpontú szakmódszertani megújulását helyezte a középpontba. Balogh Gábor, a szövetség elnöke számokban értékelte a projekt kivételes eredményeit Szécsényben. A Magyar Diáksport Szövetség Szécsényben, a..Next posts