misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Minden idők legjobb szereplése a győri kick-box Eb-n

Soha nem szerepeltek ilyen jól magyar kick-boxosok világversenyen, mint a győri utánpótlás Európa-bajnokságon. A rekordlétszámot, 39 ország 1600 indulóját felvonultató, remek hangulatban lezajlott Eb-n a hazai fiatalok összesen 28 aranyérmet nyertek. Galambos Péter, a hazai szövetség elnöke szerint az Eb megrendezése is sikeres volt, így jó eséllyel pályázunk a sportág 2021-es és 2022-es utánpótlás világversenyeire – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

 

Fiataljaink az Európa-bajnoki címek mellett 23 második és 63 harmadik helyet is szereztek, ezzel felülmúlták az eddigi legjobb magyar szereplést. Hazánk Oroszország mögött a második helyen végzett az éremtáblázaton.

A hazai rendezésű Eb-n 8 és 18 éves kor között több korosztályban rendeztek versenyeket, és a formagyakorlat versenyszámok mellett a sportág mind a hat küzdelmi szakágában avattak bajnokokat.

Egyéniben legeredményesebb magyarként Bárdos Inez két arany- és egy bronzérmet nyert, míg Hammer Máté két Európa-bajnoki címet szerzett. A négy csapat versenyszámból is sikerült egyet a hazai kick-boxosoknak megnyerni.

- A magyar szereplés felülmúlta a várakozásokat, minden szabályrendszerben ott tudtunk lenni a legjobbak között, sikerült megőrizni a helyünket a világban – értékelt Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke. – Önmagában nagy dolog, hogy az eddigi legnépesebb magyar csapatot tudtuk kiállítani, mert a rutinszerzésre és az erőfelmérésre nincs egy ilyen versenynél jobb lehetőség. Az pedig a hab a tortán, hogy minden idők legjobb szereplése kerekedett ki ebből.

Jól sikerült az Európa-bajnokság megszervezése és lebonyolítása is, ami további sportdiplomáciai sikerek záloga lehet – hangsúlyozta a sportvezető.
A sportág rendezvényei közül mindig az utánpótlás világversenyek a legnépesebbek, ezeken lehet a leginkább megcsúszni. Mi azonban helytálltunk, és ez nem csak az én véleményem, hanem a világszövetségé is. Terveink között szerepel, hogy két év múlva egy ugyanilyen utánpótlás Eb-t szeretnénk rendezni, a rákövetkező évben pedig utánpótlás vb-t. Azt gondolom, hogy jó eséllyel pályázunk ezekre. Voltam már néhány világversenyen, sehol nem volt ennyi ország és ennyi versenyző, sem ilyen remek versenyhelyszín, mint az Audi Aréna Győr és a lebonyolítás is gördülékeny volt. Ha ez nem elég, akkor nem tudom, mi kell még…



Négy magyar érem a thaiföldi nemzetek közötti sárkányhajó vb-n Ha kidühöngték magukat, tanulhatnak és pihenhetnek férfi pólósaink