misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Közlemény, ami nem válasz semmire!

Az érdi kézilabdacsapat sorsáról szóló cikkünk végén jeleztük, természetesen megkerestük az a klubot működtető kft vezetőt is. Bár kérdéseinket ugyan minősítették, válaszolni nem..

Meglepetésekkel teli az Év sportolója választás 2014?

Igaz, hogy már csak néhányan, de élnek még olyan sportújságírók, akik annak idején már a legelső szavazáson is leadták a szavazataikat az Év legjobb sportolóira 1958-ban. Vajon gondolták-e akkor, hogy milyen haladó hagyomány keletkezik a kezük munkája nyomán és hogy kései követőik idén már 57. alkalommal is nekidurálják magukat, hogy vállalkozzanak a szinte lehetetlenre, azaz az összehasonlíthatatlanok..

Cseh László nevelőegyesületét és edzőjét is elhagyja

Elhagyja nevelőegyesületét, a Kőbánya SC-t, és az edzőjét, Turi Györgyöt Cseh László. Az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világbajnok, tizenegyszeres Eb-első úszó sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az értesülést, de a távozása tényként kezelhető.   A X. kerületi klubban a Csehvel tizenhét éve együtt dolgozó mesteredző, Turi György viszont elmondta, derült égből villámcsapásként érte versenyzője bejelentése,..

Mr. Virtus az M1-en

 Mr. Virtus címmel december 13-án, szombaton 13.00 órától szerkeszti adásba a Magyar Televízió egyes csatornája a Dr. Hegedüs Csabáról szóló 52 perces portréfilmet.   Az Elek Sándor szerkesztő-rendező által jegyzett filmet az M1-en azoknak is érdemes végignézni, akik jól ismerik századik olimpiai bajnokunkat, és azoknak is, akik kevéssé… Az alkotók igyekeztek a világhírű sportoló és sportvezető pályafutásának és..

Michelisz Norbert autóversenyző lett a legnépszerűbb hazai sportoló

Ismét Michelisz Norbert autóversenyző lett a legnépszerűbb hazai sportoló a Magyar Sportújságírók Szövetsége által szervezett szavazáson. Az MSÚSZ tagjai idén is – immár 57-edszer – megválasztják az év legjobb sportolóit, a szurkolók voksai nyomán pedig az év legnépszerűbb sportolója címet is kihirdetik. A túraautó-világbajnokságon negyedik helyen végzett Michelisz sorozatban harmadszor kapta a legtöbb voksot az..

A legjobb hat közé kell kerülni a kézi Eb-n

A legjobb hat közé jutás a célja a magyar női kézilabda-válogatottnak a vasárnap kezdődő magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságon. Vetési Iván, a magyar szövetség (MKSZ) és a szervezőbizottság elnöke a szerdai, győri sajtótájékoztatón elmondta, hogy a teljes keret az aranyéremért - amely olimpiai kvótát érne - 50 millió forint prémiumban részesül, a második hely 30, a harmadik 25, a negyedik 20, az ötödik..

Hosszú Katinka az év női úszója

Hosszú Katinkát választotta az év legjobb női úszójának a nemzetközi sportági szövetség, a FINA.     Az ezért járó elismerést a dohai Grand Hyatt szálló báltermében rendezett hétfői gálaesten vehette át a magyar világklasszis.A Vasas úszója az év főversenyén, a berlini Európa-bajnokságon három arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szerzett: 400 és 200 méter vegyesen rendkívül magabiztosan védte meg címét,..