misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Meglepetésekkel teli az Év sportolója választás 2014?

Igaz, hogy már csak néhányan, de élnek még olyan sportújságírók, akik annak idején már a legelső szavazáson is leadták a szavazataikat az Év legjobb sportolóira 1958-ban. Vajon gondolták-e akkor, hogy milyen haladó hagyomány keletkezik a kezük munkája nyomán és hogy kései követőik idén már 57. alkalommal is nekidurálják magukat, hogy vállalkozzanak a szinte lehetetlenre, azaz az összehasonlíthatatlanok..

Cseh László nevelőegyesületét és edzőjét is elhagyja

Elhagyja nevelőegyesületét, a Kőbánya SC-t, és az edzőjét, Turi Györgyöt Cseh László. Az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világbajnok, tizenegyszeres Eb-első úszó sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az értesülést, de a távozása tényként kezelhető.   A X. kerületi klubban a Csehvel tizenhét éve együtt dolgozó mesteredző, Turi György viszont elmondta, derült égből villámcsapásként érte versenyzője bejelentése,..

Mr. Virtus az M1-en

 Mr. Virtus címmel december 13-án, szombaton 13.00 órától szerkeszti adásba a Magyar Televízió egyes csatornája a Dr. Hegedüs Csabáról szóló 52 perces portréfilmet.   Az Elek Sándor szerkesztő-rendező által jegyzett filmet az M1-en azoknak is érdemes végignézni, akik jól ismerik századik olimpiai bajnokunkat, és azoknak is, akik kevéssé… Az alkotók igyekeztek a világhírű sportoló és sportvezető pályafutásának és..

Michelisz Norbert autóversenyző lett a legnépszerűbb hazai sportoló

Ismét Michelisz Norbert autóversenyző lett a legnépszerűbb hazai sportoló a Magyar Sportújságírók Szövetsége által szervezett szavazáson. Az MSÚSZ tagjai idén is – immár 57-edszer – megválasztják az év legjobb sportolóit, a szurkolók voksai nyomán pedig az év legnépszerűbb sportolója címet is kihirdetik. A túraautó-világbajnokságon negyedik helyen végzett Michelisz sorozatban harmadszor kapta a legtöbb voksot az..

A legjobb hat közé kell kerülni a kézi Eb-n

A legjobb hat közé jutás a célja a magyar női kézilabda-válogatottnak a vasárnap kezdődő magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságon. Vetési Iván, a magyar szövetség (MKSZ) és a szervezőbizottság elnöke a szerdai, győri sajtótájékoztatón elmondta, hogy a teljes keret az aranyéremért - amely olimpiai kvótát érne - 50 millió forint prémiumban részesül, a második hely 30, a harmadik 25, a negyedik 20, az ötödik..

Hosszú Katinka az év női úszója

Hosszú Katinkát választotta az év legjobb női úszójának a nemzetközi sportági szövetség, a FINA.     Az ezért járó elismerést a dohai Grand Hyatt szálló báltermében rendezett hétfői gálaesten vehette át a magyar világklasszis.A Vasas úszója az év főversenyén, a berlini Európa-bajnokságon három arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szerzett: 400 és 200 méter vegyesen rendkívül magabiztosan védte meg címét,..