misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Horváth Marcell, aki hóviharban is golfozik

Marczel tizenegy évesen kezdett golfozni a Petneházy Golf Clubban egy nyári gyerek tábor idején. Három éves kora óta több sportágat is kipróbált, s végül a golfban találta meg azt a sportot, ami a legnagyobb örömet jelenti számára, és amiért kész minden napját feláldozni.

 

2014 szeptembere óta a négy éves University of St. Andrews Közgazdaságtan és Menedzsment szakán tanul, ezért szeptembertől májusig a skót kisvárosban, a golf fellegvárában él. Az egyetemi golfszezon is szeptembertől májusig tart, a versenyeket időjárástól függetlenül megrendezik, így előfordult már, hogy hóviharban is játszani kellett.

2014-ben az iskolai csapat három edzője az elsőévesekből új, fiatal golf csapat építésének fogott hozzá, hiszen a négy éves tanulmányi program során a jelenlegi kerettel hosszú távra terveznek. A 14 fős keretbe kerülésért körülbelül 20-30-an küzdenek, köztük Marcell is. Idén májusban azon négy játékos közé került, akiket elvittek az egyetemi csapat svédországi edzőtáborába, a Skandináv Golf Iskolába. Edzőik ott tájékoztatták a csapat tagjait arról a támogatásról, amiben a jövőben részesülhetnek. Szerencsére az is kiderülhetett itt számára, hogy edzője egyaránt elégedett az edzésmunkájával és eredményeivel. Marcze l - aki a Gwangju-i Universiadén a magyar csapat tagja, és aki a fogadalom szövegét mondhatta a csapat búcsúztatásákor - reméli, hogy sikeresn képviselheti az országot az Universiadén.

Eredmények
Férfi Magyar Amatőr Bajnokság 1. hely (2013)
Magyar Amatőr és Nyílt Match Play Bajnokság 1. hely (2013)
Junior Magyar és Nyílt Bajnokság 3. hely (2012)
Junior Magyar és Nyílt Bajnokság 2. hely (2013, 2014)
Junior Tour A Kategória (U16 majd U18) 1. hely (2011, 2012, 2013, 2014)
Részvétel négy European Boys Challenge Trophy-n (U18-as Európa-bajnokság), két European Young
Masters (U16-os Európa-bajnokság), számos ranglista verseny elsőség
St Andrews-i egyetemi csapatba kerülés (2014)
BUCS League (Brit Egyetemi Csapat Bajnokság) a St Andrews-i Egyetem csapatával Skóciában a 2. hely és Nagy-Britanniában 16 közé kerülés. A ligában 4 győzelem, 1 vereség volt a mérlegük a 2014-2015-ös szezonban.
Brit Nemzeti Egyetemi Bajnokság (SSS Championship) 22. hely

 



A Simon Béla-Juhász Adrián kettős szerezte az első magyar aranyat az Universide-n Ismét Universiade aranyérmes a férfi vízilabda válogatott