misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Európa-bajnok lett az ifjú taekwondós

A Strasbourg melletti Schiltigheimben zajló kadet Eb-n az 57 kg-osok között Berei Béla remekelt, minden ellenfelét legyőzte, ezzel megnyerte a kontinenstornát.

 

A franciaországi kadet Európa-bajnokságon Berei Béla az 57 kg-osok között erőnyerő volt, így a legjobb tizenhat között kapcsolódott be a küzdelmekbe. Ott a belorusz Kryvialeu ellen hamar magához ragadta az irányítást, szép fejrúgásokkal már az első menet után 12-1-re vezetett, végül a harmadik felvonásban 22-10-nél a nagy pontkülönbségnek köszönhetően idő előtt megnyerte a találkozót.

A negyeddöntő is hasonlóképpen fejeződött be.

A szerb Vucsinics ellen fél perc alatt kétszer is bevitt egy-egy fejtalálatot, három másodperccel a mérkőzésidő vége előtt, 15-3-as magyar vezetésnél pontkülönbséggel Bereit hozták ki győztesnek.

Szintén nem kellett soka izgulni az elődöntőben, ahol a spanyol Silva Pazos nem talált fogást Bélán, aki ezúttal tizenhét másodperccel az összecsapás vége előtt, 12-0-s fórnál diadalmaskodott pontkülönbséggel.

A finálé végigment, de ki bánja? Legfeljebb a törökök. Berei négyszer találta fejen Taner Bast az első menetben, amivel már 12-3-ra is vezetett. Riválisa zárkózni tudott, de egyenlíteni nem, így Berei Béla megnyerte az Európa-bajnokságot.

– A tavalyi vb-ötödik helyezésem mellett természetesen erre vagyok a legbüszkébb. Jó formában voltam, a mezőnyt látva tudtam, hogy esélyes vagyok. Bíztam a dobogóban, de reggel még a dobogó legteteje messze volt. Aztán látva a riválisokat, egyre jobban motoszkált a fejemben az aranyérem lehetősége. Nagy lökést adott, hogy sokan szurkoltak nekem – összegzett a friss Európa-bajnok.



Egy Amerikában tanuló magyar diák az első érmesünk Gwangjuban Lóversenyen fogadtak a hírességek