misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Sportlövészet: Sidi Péter és Tobai-Sike Renáta is minden számban indul az olimpián

img

A Magyar Sportlövő Szövetség elnöksége elfogadta Győrik Csaba szövetségi kapitány riói olimpiára vonatkozó javaslatát, mely szerint férfi puskában Sidi Péter, női pisztolyban pedig Tobai-Sike Renáta indul majd minden számban. Az augusztusi nyári játékokra nyolc magyar sportlövő szerzett indulási jogot, a kérdés az volt, hogy a három férfi puskás és a három női pisztolyos közül ki melyik számban szerepelhet majd..

Ütös kis este lesz! (videó)

img

Újra lesz Fight Night Hungary a már jól bevált Barba Negra Music Pub-ban és természetesen megint színre lépnek Magyarország legjobb harcosai valamint idén igazi nemzetközi sztárok is megmérkőznek egymással. Április 3-án mindenkinek ott a helye a Barba Negrában. Hogy miért? 

Autósport: Győzelemmel melegített az EB-re Szabó Krisztián

img

 Fölényes győzelmet aratott Szabó Krisztián Máriapócson a Rallycross Közép-Európai és Országos Bajnokság II. futamán a super 1.6-os kategóriában. A német Volland Racing versenyzője, aki tavaly újoncként az Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett, most először indult Magyarországon az Mk II-es Skoda Fabia-val.   - Nagyon élveztem a versenyt, bár vasárnap nehezen melegedtem be, ráadásul erre a pályára még nem voltak..

Korcsolyasport: Kósa Lajos, a szövetség elnöke szerint hatalmas kihívások előtt állunk

img

Néhány nappal a debreceni junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokság után, de a budapesti szinkronkorcsolya világbajnokság előtt sajtótájékoztatót tartott a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség. Az eseményen sok újdonsággal szolgált a szövetség vezetése. Kósa Lajos, a szövetség elnöke nem rejtette véka alá azt, hogy az idei fantasztikus eredmények után számít arra, hogy a jeges sportok a sportágak közötti..

Ökölvívás: Kozák László sokat ígérő sikere

img

A vilniusi Danas Pozniakas nemzetközi ifjúsági tornán a 19 ország képviseletében indult 116 bokszoló közül egy magyar, Kozák László is bekerült a döntőbe.     A 69 kg fináléjában Kozák ellenfele az orosz Nyikita Zlobin volt. Bár az orosz sokkal könnyebb úton jutott el ta fináléig, hisz az elődöntőből mérkőzés nélkül léphetett tovább, Kozáké lett a győzelem a színvonalas döntőben. Az ő útja sokkal küzdelmesebb..

Kézilabda: Világbajnokságot nyertek a győri lányok

img

Aranyéremmel tértek haza a győri középiskolás lányok az Iskolai Kézilabda Világbajnokságáról, míg a balatonfüredi fiúk az 5. helyen végeztek. A Nemzetközi Iskolai Sportszövetség által szervezett megmérettetésre a Magyar Diáksport Szövetség delegálta a magyar fiatalokat. Az ISF a diáksport világszervezete, amely évtizedek óta rendszeresen számos sportágban hirdeti meg az iskolai világbajnokságokat, illetve a..

Hegymászás: Klein Dávid elérte az alaptábort

img

Elérte a 4190 méter magasságban található alaptábort Klein Dávid, aki a 8091 méter magas Annapurna csúcsára készül a következő hetekben. A Johnnie Walker Annapurna Expedíció Magyarországon március 11-én vette kezdetét, amikor Dávid Budapestről Katmanduba repült. A hegymászó azóta felkészült az utazásra Nepál fővárosában, majd elérte az alaptábort. Az expedíció különlegessége, hogy a világ tizennégy 8000 méter..

90 éves lenne Papp László – koszorúzással emlékeztek rá

img

Születésének napján, március 25-én megemlékezést tartottak Papp László háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó születésének 90. évfordulója alkalmából a róla elnevezett Budapest Sportarénában. “Két-háromszáz évente születnek olyan emberek, akik meg tudják változtatni a világot. Számomra Papp Laci ilyen, és úgy gondolom, a mai rohanó világban mindannyiunk számára példakép lehet” – mondta Riskó Géza, a Magyar Olimpiai..

Kempo: Esztergomban maradt a legjobbnak járó serleg

img

A házigazdák sikerével zárult a tizenegyedik alkalommal megrendezett Esztergom-Kertváros Kempo Kupa vasárnap. A Fighting Kempo mögött a szigetszentmiklósiak és a felcsútiak végeztek. Rekord mennyiségű, szám szerint harminckét csapat nevezett a XI. MKH Service Esztergom-Kertváros Kupára idén, mintegy kétszáz versenyző lépett tatamira, illetve szorítók közé vasárnap. Formagyakorlat, önvédelem, light és full contact,..

Ökölvívás: Vonat gázolta halálra az Európa-bajnok Csjef Sándort

img

Tegnap szörnyű tragédia történt Monorierdőnél. A Kiskun Intercity egy vasúti átjáróban gázolt halálra egy embert. Mostanra kiderült, az áldozat 1973-as, belgrádi Európa-bajnokságon aranyérmet szerző Csjef Sándor ökölvívó volt.  Csjef Sándor 1950. augusztus 22.-én született. 12 évesen Zuglóban kezdett bunyózni, majd az Újpesti Dózsa ökölvívója lett, nevelőedzője Dobronay Pál, edzője Kellner Ferenc. A miskolci..Next posts