misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Sztárok nemes célokért futnak a Vivicittán

Egyre közeledik április 13-án a tavasz leglátogatottabb szabadidős sporteseménye, az évtizedek alatt az évszakkal összenőtt Telekom Vivicittá Városvédő futás, melyet már 29. alkalommal rendez meg a Budapest Sportiroda (BSI) a fővárosban. A hagyományoknak megfelelően a Telekom Vivicittá alkalmával adományok gyűjtésére is sor kerül: idén a UNICEF Magyarországot, a Gézengúz Alapítványt és az SOS Gyermekfalut..

Újabb snowboard magyar bajnokokat avattak Murau-ban

Kitűnő időjárási – és pályaviszonyok mellett rendezték meg Murau-ban a szezonzáró, immár 22. Fundango Snowboard Magyar Bajnokságot, ahol freestyle szakágban, slope style és big air versenyszámokban egyaránt Magyarország két legeredményesebb snowboardosa, Gyarmati Anna és Szigeti Viktor győzött. A számos kiegészítő programmal tarkított hétvégén több száz néző volt jelen a szezonzáró snowboardversenyen...

Ducz Barbara ezüstérmes Eindhovenben

A nyílt holland versenyen az újpesti Ducz Barbara a dobogó második fokára állhatott a rangos, G2-es Teakwondoo viadalon. Vasárnap zárult a kétnapos, negyvenegyedszer rendezett nemzetközi verseny Eindhovenben. A második napon a 46 kg-osok között Ducz Barbara szinte megállíthatatlannak bizonyult. A legjobb 32 között az azeri Turkana Tahirlit búcsúztatta 8-4-es pontozással, majd a nyolcaddöntőben a..

Hóhiány miatt elmaradnak a magyarországi snowboard kupafutamok - a Magyar Snowboard Szövetség a következő szezonra halasztotta versenyeit

A szokatlanul enyhe téli időjárás miatt a 2014/2015-ös idényre halasztotta valamennyi magyar szervezésű kupafutamát a Magyar Snowboard Szövetség. A tartós hóhiány nem kedvezett a sportágnak az idei szezonban. A Magyar Snowboard Szövetség 1989-es alapítása óta még soha nem volt példa arra, hogy egyetlen magyar kupafutamot sem tudott megszervezni. A szervezők az extrém meleg január és február, illetve a..

Gyarmati Panka a világranglista 6. helyén zárta a snowboard szezont

Az olimpiai nyomás alól felszabadulva, bokasérülése ellenére is a ragyogó 4. helyen végzett Gyarmati Panka a muraui világkupán. A magyar hódeszkás a lélektani határ feletti 92,5 ponttal, a második helyen jutott tovább a selejtezőből. A fiatal sportoló ezzel az eredményével a 6. helyen zárta a 2013/14-es FIS világkupa szezonját a slopstyle szakágban. A 4. helyen végzett Gyarmati Panka Murauban. A 2013/14-es..

Parataekwondo a paralimpián?

A Nemzetközi Taekwondo Szövetség (WTF) közlése szerint a sportág egy lépéssel közelebb került a nagy álomhoz, hogy szerepeljen a 2020-as tokiói paralimpián. A taekwondo küzdő ága is meghívást kapott a paralimpiai sportágak felvételi folyamatának második fázisába. Erről döntött a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) szerdán. Chungwon Choue, a WTF elnöke szerint ez az elismerés a sportág teljes..