misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

A Simon Béla-Juhász Adrián kettős szerezte az első magyar aranyat az Universide-n

A 28. Nyári Universiade-n tegnap megkezdődtek az evezős versenyek döntői is, a Gwangjutól 300 kilóméterre levő Chungju várásában a Tangeum tavon.

Magyar szempontból a legnagyobb érdeklődéssel várt döntő a normál súlyú kormányos nélküli kettesvolt. Ebben a Simon Béla-Juhász Adrián egyetemi világbajnok kettes képviselte a magyar színeket. A két szolnoki születésű fiatalember egy kicsit ráijesztett a magyar csapatra, amikor - úgy tűnt - hogy túlságosan is elengedte az ellenfeleit a rajt után. 500 méternél a 4., 1000-nél és 1500 méternél is a harmadikok voltak. A 2000 méter során még 1750-nél is csak a harmadikok voltak, bár az elő és a középfutam alapján itt már előbbre voltak várhatók.

A taktikájuk azonban bevált, előbb a hollandokat hagyták le, majd a cél felé közelítve, 50 méterrel a befejezés előtt eldőlt a verseny sorsa, az olaszokat is állva hagyták a jól ismert, bombaerős hajrájukkal. Ezzel megszületett a magyar Universiade csapat első aranya. 

- Nagy motivációs erőt jelentett a számunkra, hogy az egyik edzőnkért is eveztünk, aki sajnos nem lehetett velünk, nem láthatta ezt a sikert. Kiss László a repülőút végén lett rosszul, majd a reptéren elvesztette az eszméletét és rohamkocsival egy szöuli kórház intenzív osztályára került, ahol azóta is fekszik altatásban. Bízunk benne, hogy mielőbb újra köztünk lesz és a győzelmünk híre segíti felépülését - mondta a verseny után Simon Béla.

Juhász Adrián elmondta, reméli, egyetemén is figyelték a versenyt.
- Mindketten Győrött járunk egyetemre, reméljük, hogy az intézmény is értékeli majd az aranyat. Célunk az, hogy megszerezzük a riói kvótát és eljussunk az olimpiára. Béla ott lehetett Londonban, Rióban én is szeretném átélni az élményt és learatnia 6-7 éves közös munkánk gyümölcsét - mondta Adrián.

Dobor Dezső
Fotó: Marjai Péter



Lóversenyen fogadtak a hírességek Horváth Marcell, aki hóviharban is golfozik