misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Négy magyar érem a thaiföldi nemzetek közötti sárkányhajó vb-n

Három ezüst- és egy bronzéremmel, valamint számos jó helyezéssel zártak a magyarok a 14. IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokságon, amelynek a thaiföldi Pattaya adott otthont. Az eddigi legnagyobb és legmagasabb színvonalú vb-n a több mint 50 fős magyar küldöttség – elsősorban a juniorok jóvoltából – túlteljesítette az előzetes elvárásokat.

 

Harminc országból 3335 sárkányhajós vett részt a világbajnokságon, ami ezáltal az eddigi legnépesebb nemzetek közötti vb lett, létszámában megelőzve a 2013-as magyar megmérettetést – számolt be róla Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke.

Lévén a sportág ázsiai eredetű, Thaiföldön nemcsak a legnépesebb, de a résztvevő környékbeli ázsiai országok miatt az eddigi legszínvonalasabb világbajnokság zajlott le – mondta a sportvezető, aki egyúttal az IDBF alelnöke is. Járosi Péternek nemzetközi tisztségében a verseny előkészítése volt a feladata, amely során nem kis problémát kellett megoldania, karöltve a helyi szervezőkkel.

A tervezett helyszínen a szokottnál szárazabb időjárás miatt nem volt víz a mederben, így teljesen új versenypályát kellett létrehozni egy víztározó területén. A pályán túlmenően a teljes infrastruktúrát ki kellett építeni a helyszínen. Nagy munka volt, de sikerrel megoldottuk, és kiváló versenyt tudhatunk magunk mögött – mesélte.

A világbajnokságon a magyar juniorok három távon is dobogóra állhattak: a 200, az 500 és a 2000 méteres versenyszámban egyaránt a második helyen értek célba U18-asaink. A negyedik érmet a szeniorok szerezték, akik a leghosszabb távon harmadikok lettek.

Járosi Péter (aki a szeniorok között maga is lapátot ragadott) külön kiemelte a premier, vagyis a felnőtt mezőnyben indult magyarok szereplését, akik 2000 méteren 19 hajó közül – három ázsiai legénység mögött – a negyedik legjobb idővel értek célba, kis különbséggel lemaradva csupán a dobogóról.
Túlteljesítettük az előzetes várakozásokat. A verseny színvonalát tekintve a négy érem, és többek között a premier korosztályban elért helyezések szép eredmények – összegzett a hazai szövetség első embere.


 

14. IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokság, a magyar érmesek:

200 m:
Junior A open kishajó: 2. hely
500 m:
Junior A open kishajó: 2. hely
2000 m:
Junior A open kishajó: 2. hely
Senior B mix kishajó: 3. hely

 
 
 



Nemzetközi tekecsarnok épül hazánkban Minden idők legjobb szereplése a győri kick-box Eb-n