misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Teljes magyar csapat a prágai MMA-vb-n

img

2015. november 26. és 29. között rendezik meg az MMA Világszövetség (World MMA Association) világbajnoksága, Csehország gyönyörű fővárosában, Prágában. A rendezvény szervezője a Cseh MMA Szövetség és a Cseh Oktatási, Ifjúsági és Sportminisztérium.A megmérettetésre meghívást kapott a WMMAA-család minden tagországa, így természetesen Magyarország is. Hazánkat a Magyar Kempo Szövetség képviseli hivatalosan a nemzetközi..

Amikor a hoki igazságos sportág

img

Október 27-én, kedden este került sor a múlt héten két, nagyarányú győzelmet arató MAC, és a román-magyar bajnokságok között őrlődő, utolsó helyezett Brassó meccsére a Tüskecsarnokban. Jászberényi József hokirovata.   A küzdelmes mérkőzésen végül a jobb csapat győzött, s egyben győzött a hoki igazsága is: körülbelül kétszer annyit volt a korong a hazai csapatnál és körülbelül kétszer annyi helyzetük is volt...

Nemzetközi 4 tusa versenyt rendezett a Csepeli Öttusa VSE

img

A Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület kétnapos nemzetközi felkészülési 4 tusa verseny házigazdája volt a hétvégén. A csepeliek közül Koricsánszky Olivér teljesített a legjobban, de a többiek felkészülését is kiválóan szolgálta az esemény. Az október 24-25-én lebonyolított verseny első napján a Budapest Honvéd SE vívótermében kezdett a hazai és külföldi versenyzőket is felvonultató mezőny, a kék-piros színeket..

Berki Krisztián: Mindenesetre már egyszeres olimpiai bajnok vagyok, hát nem leszek kétszeres

img

Az olimpiai címvédő Berki Krisztián nem jutott be a lólengés döntőjébe a Glasgow-ban zajló olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokságon, így nagy valószínűséggel nem szerez kvótát a jövő évi riói játékokra. A háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok versenyző a viadal honlapja szerint jelenleg a kilencedik helyen áll a szer hétfői selejtezőjében, a fináléba az első nyolc kerül be. Az olimpiai indulási jog..

Ők nyerték a testébresztő díjat - portrék!

img

Mint arról beszámoltunk,  Kádár-Papp Nóra a Gyerünk, Anyukám! mozgalom kitalálója és Dinya Illés, sokszoros Ironman, maratonista, Balaton-átúszó kapta 2015-ben a Coca-Cola Testébresztő Díjat, amelyet azok érdemelhetnek ki, akik szabadidősport-tevékenységük során kitartó és odaadó munkával sportolásra buzdítják közösségüket. Igéretünkhöz híven most két portréban mutatjuk be a győzteseket.   Kádár-Papp Nóra -..

Sporttörténelmet írtak a teakwondo-s lányok

img

Befejeződött a lettországi Daugavpilsben rendezett junior Európa-bajnokság. A két arany- és egy bronzérem már önmagában nagy fegyvertény, de a lányok minden korábbi eredményt felülmúltak, sőt, a csapatverseny harmadik helyére repítették Magyarországot.   Vasárnap Práth Bence volt érdekelt a junior Eb-n. Az 55 kg-osok mezőnyében a 16 közé kerülésért szlovák ellenfelet kapott. Kukurát magabiztos..

Team Hungary - Háromszoros olimpiai bajnok magyar vízlabdázókat jelölik a hírességek csarnokába

img

A 2000 és 2008 között három olimpiai bajnok címet szerzett magyar férfi vízilabda-válogatott hat játékosát is jelölik a vizes sportok legkiválóbbjait tömörítő nemzetközi hírességek egyesült államokbeli csarnokába. A magyar szövetség honlapja szerint Team Hungary néven Kásás Tamás, Benedek Tibor, Biros Péter, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán kapott jelölést a hírességek csarnokába (hivatalosan ISHOF,..

Patakfalvy Luca is Eb-győztes a junior taekwondo Eb-n!

img

A pénteki Füredi Rebeka-menetelés után szombaton sem maradtunk aranyérem nélkül. Patakfalvy Luca sem talált legyőzőre a lettországi korosztályos Eb-n, a 46 kg-osok között úgy ért fel a csúcsra, hogy az elődöntőt és a finálét idő előtt fejezte be. A daugavpilsi kontinenstorna szombati napján Patakfalvy Luca a tizenhat közé jutásért a szerb Berics ellen kezdett, déli szomszédunkat 12-2-vel búcsúztatta. Az orosz..

Füredi Rebeka teakwondo junior Európa-bajnok!

img

A teakwondo Eb nyitónapján szerzett Nagy Niki-bronz után tegnap Füredi Rebeka ellenállhatatlan versenyzéssel nyerte a junior Eb 68 kg-os súlycsoportját. Patakfalvy Csenge ötödikként zárt. A lettországi Daugavpilsben zajló junior Európa-bajnokságon Füredi Rebeka a legjobb 16 között kapcsolódott be a küzdelmekbe, és a német Derev ellen 11-1-es győzelemmel melegített úgy, hogy ellenfelét a büntetések miatt le is..

Mezei futó budapesti döntő: kiváló rendezés, csepeliek az országos döntőben

img

Csepel első alkalommal adott otthont a mezei futás fővárosi döntőjének, ahol több százan álltak rajthoz és közülük kerültek ki azok, akik jövőre az országos döntőben is képviselhetik iskolájukat. A csepeliek a közelmúlt legjobb eredményével zártak, így egyéniben és csapatban is lesz XXI. kerületi résztvevője az áprilisi, gödöllői versenynek. Jelere vizsgázott a rendezés az általános és középiskolás diákok Mezei..Next posts