misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Megnyitották a Tüskecsarnokot

Hivatalosan megnyitották csütörtökön a főváros új multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnokát, az újbudai Tüskecsarnokot.   Az ünnepségen először Áder János köztársasági elnök üzenetét olvasták fel, aki levelében azt írta, ahhoz, hogy sportnemzetből sportoló nemzetté váljunk, és az aktív sportolás mindennapjaink részévé váljon, megfelelő létesítmények kellenek. 'A Tüskecsarnok mostani formájában ilyen..

Megvannak a teakwondo Európa-játékok helyszínei

A törökországi eseménysorozat (klubcsapat, para Eb és nyílt török bajnokság) kapcsán a taekwondo európai szövetsége (ETU) vezérkara ülést tartott a beleki verseny helyszínén. Számos, fontos, a jövőt jelentősen befolyásoló napirend került terítékre az értekezleten, ahol jelen volt szövetségünk elnöke, Patakfalvy Miklós is. – Szó volt többek között a GAL-rendszer (nemzetközi versenyzői engedély) további..

A pályán és a zöld asztalnál is elbuktunk

Sajnos ismét bebizonyosodott, hogy sportdiplomáciában nem vagyunk valami erősek. Mint ismert, két hete Bahrein, egy hete pedig az Arab Emírségek jelezte a Nemzetközi Kézilabda-szövetségnek, hogy nem indulnak a katari férfi kézilabda világbajnokságon. A két ország helyére az  IHF két másik országot hívott meg a rendezvényre. Itthon joggal reménykedtünk abban, hogy az egyik ország mi leszünk. Nem így lett.   Hogy..

Súlyos balesetet szenvedett Mocsai Tamás, de már túl van az életveszélyen

Még fel sem ocsúdtunk Rajz Attila tragikus halála óta (ide kattintva olvashatsz róla), ismét egy nagyszerű, válogatott sportoló került életveszélybe: Mocsai Tamás, a kézilabda válogatott tagja súlyos autóbalesetet szenvedett. Mocsai még szombaton, a 67-es út gyorsforgalmi szakaszán haladt autójával, amikor egy tehénnel ütközött Rádpusztánál, de a balesetről csak most számoltak be. Egyelőre kevés információ..

A Nemzeti Atlétikai Akadémia tagja lett az Alba Regia Atlétikai Klub

A Nemzeti Atlétikai Akadémia tagja lett az Alba Regia Atlétikai Klub (ARAK), a szombathelyi Németh Pál dobó szakműhely után az országban másodikként. Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke fontosnak nevezte a csütörtöki napot a magyar atlétika, Székesfehérvár és az ARAK életében is. Jelezte, hogy a több mint 120 éves atlétikai szövetség másodszor köt akadémiai megállapodást egy klubbal, de..

Futással 'fertőzött' színházi világ

A 29. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál „Fut a színház” programjában már 25 színházi csapat indult, ami ebben a kategóriában több mint a háromszorosa a négy évvel ezelőtti, akkor még kísérleti jelleggel rajtolt mezőnyhöz képest.Az ünnepélyes díjkiosztón  a Vígszínházban Eszenyi Enikő adta át a kupákat a férfiváltók tagjainak, köztük természetesen a sajátjainak is, a bajnoki címét védő Vígszínház stafétájának..

Reklámfilm a kézilabda Eb-re

Célegyenesbe fordult a decemberi magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokság szervezése, az Eb magyarországi szervezőbizottsága bemutatta a kontinenstorna hivatalos reklámfilmjét, amelyben a világ kézilabdázásának egyik legnagyobb egyénisége, Görbicz Anita mellett az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, Gyurta Dániel is szerepet kapott.  

Mindig különleges hazajönni a válogatotthoz

Sajtónyilvános edzés után sajtótájékoztatót is tartott a Magyar Jégkorong Szövetség a férfi felnőtt válogatott hétvégi Négy Nemzet Tornája apropóján. A Jégpalotában összegyűlt sajtónak Kangyal Balázs sportigazgat, Rich Chernomaz szövetségi kapitány és Sofron István, a válogatott csatára beszélt.    A 2014–15-ös idény első felnőtt férfiválogatott-eseményének, a Négy Nemzet Tornának a Jégpalota-Budapest ad..

Ők küzdenek majd a hazai rendezésű kézi Eb-n

Németh András szövetségi kapitány kihirdette a magyar női válogatott bő, 28 fős keretét a decemberi magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságra. A névsorban szereplő játékosok közül kerülnek ki azok a kézilabdázók, akik pályára léphetnek a kontinensviadalon. A tornára 16 játékos nevezhető, és az Eb alatt legfeljebb három cserére van lehetőség a 28 fős kereten belül.    - A névsorban szerepel az anyai..