misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Boronkay Péter paralimpikon tartott előadást általános iskolás gyermekeknek

img

Boronkay Péter magyar triatlonista látogatásával folytatódott a Bajnokok Útja Alapítvány iskolalátogatási programja.  Az Európa- és világbajnok sportoló az ünnepek előtta kecskeméti Kadafalvi Általános Iskolába látogatott el. Boronkay Péter előadást tartott a rendszeres mozgás és az egészséges táplálkozás fontosságáról, emellett speciális, könnyű vázszerkezetű biciklijét is magával vitte az iskolába. A 35 éves..

Hosszú Katinka: Az itthoni világbajnokságon már egy győzelem is tízszer többet jelent majd...

img

Hosszú Katinka harmadik lett az európai hírügynökségek - köztük az MTI - 2016 legjobb európai sportolóiról rendezett szavazásán. A lengyel PAP által lebonyolított voksoláson az idén a válogatottal Európa-bajnok, a Real Madriddal pedig Bajnokok Ligája-győztes csatár, Cristiano Ronaldo végzett az élet, 24 ponttal előzte meg a második helyen végző brit teniszezőt, a Rióban olimpiai bajnoki címét megvédő és a..

Magyar ökölvívókra csaptak le a külföldi klubok!

img

Még Karácsony előtt, a Genfi-tó partján tartotta rendkívüli, jubileumi közgyűlését a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség, ahol sor került a World Series of Boxing, azaz szövetség által működtetett félprofi világliga draftjára, a játékosbörzére, melyen az öt magyar jelöltből hárman elkeltek. A lokal.hu beszámolója szerint Lausanne-ban, azaz AIBA székhelyén tartották meg a hetedik idényét kezdő WSB draftját, amelyre a..

Kapás Bogival lépcsőztek az ELTE-sek

img

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem és sportegyesülete, a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club  sport- és egészségnépszerűsítő kampánynyitó eseményt szervezett Kapás Boglárkával, az ELTE Sport Arcával,az Újpesti Torna Egylet riói bronzérmes úszójával. Az eseményen egy közös lépcsőzésre is sor került, mellyel az egyetemi polgárok figyelmét szeretnék felhívni az egészséges és aktív életmódra. Az ELTE Sportiroda és a BEAC..

Nick Árpád 64 éves, de még elhúzna egy kamiont

img

Bár Nick Árpád már a 64 felé közeledik, nem mutatja semmi jelét a fáradásnak. Karizmánál talán csak a szíve nagyobb, hiszen foglalkozik gyerekekkel, nyugdíjasokkal, és az elhagyott kutyák sorsát szintén a szívén viseli, de saját elmondása szerint egy 15 tonnás kamiont még akkor is elhúzna, ha álmából ébresztik fel. – Furcsa nekem ez a kor – mondta Árpi a Lokálnak. – A húszas éveimben kezdtem el a testépítést, és..

Forradalmi győzelem - könyv az 56-os olimpiai bajnok tornászcsapatról

img

Bemutatták a Fűrész Attila szerkesztésében megjelent, 'Forradalmi győzelem' című kötetet, amely a magyar női tornászcsapat 1956-os olimpiai aranyérmének állít emléket. Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója elmondta, a 60 éve kéziszergyakorlatával első helyet kiérdemelt Keleti Ágnes, Köteles Erzsébet, Tass Olga, Kertész Aliz, Korondi Margit és Bodó Andrea mindenki számára példakép..

Kétmilliárdod kap Siófok az új sportcsarnokra

img

A kormány 1,9 milliárd forintot juttat a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnok építésének befejezésére, a csarnok állami beruházásként valósul meg, és 25 évig a Siófok Kézilabda és Tenisz Klub tartja majd fenn. A döntésnek köszönhetően februárban folytatódhat a szerkezetkész állapotban lévő sportcsarnok építése, amelyet jövő év végére terveznek átadni a sportolóknak és a szurkolóknak. Két éve jelentették be, hogy..

Besenyei Péter megkapja a legnagyobb elismerést

img

Besenyei Péter kapja jövőre a Nemzetközi Repülő Szövetség (FAI) Léon Biancotto-díját, amely a műrepülő sportág legmagasabb elismerése. A tízszeres magyar bajnok, világ- és Európa-bajnok, világkupa-győztes pilóta – a Red Bull Hungaria Kft. tájékoztatása szerint – a második magyar, akit ezzel a kitüntetéssel jutalmaznak: 2006-ban Katona Sándor az 1962-es világbajnok csapat tagjaként vehette át.Besenyei Péter –..

15 színpad, 200 fellépő az egészség és a mozgás jegyében

img

A BOK csarnokban rendezett 11. DECATHLON FittArénán a 200 fellépő 15 színpadon, különböző stílusú fitneszórákon mozgatta meg “az év legfittebb napjára” érkező 3800 résztvevőt. Béres Alexandra fogalmazott úgy, hogy különösebb büszke erre a tömegre, mert a lányok és asszonyok a karácsonyi sürgölődés, az őrületes bevásárlási hajsza közepette is szakítottak időt arra, hogy részt vegyenek a kedvenceik óráin, s egy..

Még nem kísérletezhet az új kapitány

img

Nem félti sem a fejét, sem az állását a férfi vízilabdázók most kinevezett szövetségi kapitánya, Märcz Tamás. Pedig a szurkolók számára már az ezüstérem is kudarc lenne a jövő évi budapesti vizes világbajnokságon - olvasható a lokal.hu-n.     – Ha félteném a bőrömet és az állásomat, akkor nyilván nem pályáztam volna a kapitányi tisztségre. Remegő szájszéllel sem a vízben, sem a parton nem lehet komoly..Next posts