misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Új géppel készül a Red Bull Air Race magyar futamára Besenyei!

img

A Red Bull Air Race mezõnye hat év után visszatér hazánkba – a világ leggyorsabb motorsport-sorozatának pilótái július 4-5-én az ezredmásodpercekért küzdenek a Duna fölött. Legutóbb, vagyis 2009-ben 650 ezer nézõ figyelte lélegzetvisszafojtva a felfújható kapuk között zajló, elképesztõ száguldást, s az idén is körülbelül ötszázezer szurkolót várnak a programra. Szándékosan említettünk programot, mert a..

A vb-bronzérmes Kotsis Edina az Universiade reménysége

img

2014...A 2011-es Universiade bronzérmese, Kotsis Edina az egyetemi taekwondo világbajnokságon  kiválóan küzdött. Bár az elődöntőben tajvani ellenfelét már nem tudta legyűrni, a kitűzött célt,  a dobogós helyezést elérte, hiszen a világbajnokságon a dobogó harmadik fokára állhatott. 2015... Kotsis Edina bronzérmet szerzett a taekwondo-világbajnokság 57 kilogrammos súlycsoportjában az oroszországi Cseljabinszkban,..

Irány az Universiade!

img

Az egyetemi sport legnagyobb nemzetközi eseményén, a 28.Nyári Universiadén - amelyet sokan az olimpia előcsarnokaként emlegetnek - a magyarok 13 sportágban száztizenheten állnak rajthoz. A csapat tagjai között lesznek olimpikonok, világ- és Európa-bajnoki érmes versenyzők. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatása szerint a szakmai vezetők a magyar csapattól 10-13 érem megszerzését remélik...

Idén ingyenes a nevezés a legnagyobb magyar kamionos versenyre!

img

Egy millió forintos fődíjjal és „A legkiválóbb magyar kamionsofőr 2015” címmel jutalmazzák meg idén a legügyesebb, legjobban felkészült hazai kamionost az 5 tengelyen - biztos kézzel! október 3-i döntőjén. Női kamionsofőröket is bátorítanak arra, hogy hajtsanak az 1 milliós fődíjra. A rangos közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai versenyt 3. alkalommal rendezi meg a NiT Hungary, azaz a Magánvállalkozók Nemzeti..

Vincze Balázs Universiade polós kapitány: "nekünk ez a világbajnokság, ez az olimpia"

img

Július 3 és 15.-e között rendezik meg a 28. Universiadét. Azt a seregszemlét, ahova a magyar vízilabdaválogatott természetesen győzni megy. A csapat vezetőedzője szerint nekik mindennél fontosabb a torna. - Az Universiadera felkészíteni a csapatot sokkal bonyolultabb lehet, mint egy Vb-re, Eb-re, hiszen az ellenfelek játéka ismeretlen, sötétben tapogatózás az munka. Vagy nem?- A csapatok nagy része, mint a miénk..

Már szinte minden kész az olimpiára - állítólag

img

Harmincnyolc versenyhelyszínen lehetne megrendezni a 2024-es budapesti olimpiát, ezek közül 24 már most alkalmas vagy alkalmassá tehető a viadalok megtartására. A budapesti főhelyszín a Duna parti Kvassay-zsilip és környéke lenne. A lehetséges vidéki helyszínek: Debrecen, Szeged, Miskolc, Székesfehérvár, Balatonfüred, Veszprém, Szombathely, Győr, Göd és Dunakeszi-Alag -  áll az MTI-nek eljuttatott, a Fővárosi..

Hat judós tart az Universiadéra

img

  A 28. Nyári Universiadéra július 3 és 14 között a koreai Gwangjuban kerül sor. A magyarok 13 sportágban indulnak, köztük a judoban hat versenyzővel. Íme egy kis kérdezz-felelek!     Jerman- Szabó Franciska   - A tavalyi évben több alkalommal is kés alá kellett feküdnöd a sérüléseid miatt. Hogy érzed, mennyire sikerült a kihagyások után újra formába lendülnöd? - Szeptemberben műtötték a vállam, decemberben..

A nőket élteti a Brutálfutás!

img

A korábbi éveknek megfelelő sikerrel zajlott az újabb off-road futóverseny a nyáregyházi motocross pályán. A Budapest Sportiroda (BSI) itt rendezte a BURGER KING® Brutálfutás 4.0-t, melyre több mint 1500-an neveztek, úgy hogy 9 és 16 óra között a nap minden futamára betelt a maximális indulói létszám. Az ország 312 településéről jelentkeztek a futók. Az indulóknak már 41 %-a volt nő! A BURGER KINGR  Brutálfutás..

Lesz-e változás így a paralimpikonoknál?

img

Harminc napon belül választ új elnököt a Magyar Paralimpiai Bizottság, addig ügyvivőként Deutsch Tamás alelnök vezeti a szervezetet, az aláírási jogkört pedig egy, a jövő heti elnökségi ülésen kijelölendő elnökségi taggal közösen gyakorolja.     Erről Gömöri Zsolt távozó elnök beszélt azt követően, hogy az MPB pénteki rendkívüli közgyűlésén a levezető elnök Szabó Lászlónak, a Fogyatékosok Országos Diák- és..

Sztárfellépőkkel ünnepel a Forma 1-es Magyar Nagydíj

img

Jubileumi Forma 1-es futamhoz jubileumi koncert is jár. Legalábbis így gondolták a Forma 1 Magyar Nagydíj szervezői, így a zenének legalább akkora szerepe lesz a július 24-26. között rendezendő versenyen, mint azt autók dübörgésének - olvasható a lokal.hu-n. A Magyar Nagydíjon sztárparádé lesz a zenei színpadon is (Fotó: lokal.hu/Máté Krisztián)   – Óriási büszkeséggel tölt el minket, hogy csak a Monte..Next posts