misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Brutál futás - a Puskásban

Mindenki úgy tudta, hogy a Magyarország-Kazahsztán labdarúgó mérkőzéssel búcsúzik a felújítás előtt álló Puskás Ferenc Stadion. Pedig nem! Ahogy a világban, úgy az itthon is egyre népszerűbb extrém futóversenyek néhány éves története során először robban be Budapest szívébe a legkülönlegesebb akadályfutás. Augusztus utolsó szombatján az ország legismertebb stadionja ad otthont a BURGER KING® BRUTÁLFUTÁS BUDAPEST..

Láttad már a Spuri magazint? Most megnézheted!

Holnap, azaz augusztus 30-án szombaton jön a következő Spuri adás az M1-en 13.20-kor. A szabadidősportok barátai hamar megkedvelték a SPURI-t, mert változatos, pörgős, olyan mint maga a sport. - Szeretem, mert  folyamatosan képben tartja a nézőit. Végre egy hely, ahol az amatőr sportolók állnak a középpontban. Megerősít őket a hitükben ez a műsor, mert láthatják, hogy a különböző sportágakban, a futástól az..

Elfújta a szél a csúcsot

A hétvégén másodszor gyűltek össze hazánk legkitartóbb kerékpárosai a kiskunlacházi repülőtér betoncsíkján, hogy összemérjék erejüket a Magyarországon még gyerekcipőben járó, de egyre fejlődő sportágban, az ultrakerékpározásban. A közel 30 órás program szombat délelőtt 10 órakor kezdődött egy görkorcsolya és síroller félmaratonnal, majd az AKESZ (Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége) bajnokságának 10...

Az év kerékpáros kihívása: lehet-e 800 km-t tekerni 24 óra alatt?

A tavalyi sikeres bemutatkozás után augusztus 23-24-én ismét a kiskunlacházi repülőtéren tekerhetnek azok, akiket az extrém távok hoznak izgalomba - 12 vagy 24 óra bringázás -, extrém körülmények közt. Extrém, mert, hogy árnyék egy szál se, ha meg fúj a szél, akkor igazán fúj, olyankor elég a nyeregben maradni. A jó hír viszont az, hogy a reptér betonja továbbra is tükörsima, s a 7 km-es körpályát könnyű lesz..

Az első magyar, aki átússza a Tsungaru-csatornát

Az angliai La Manche-csatorna átúszását méltán hasonlítják az Everest megmászásához. Mányoki Attila tavaly augusztus 20-án úszta át a csatornát. A célhoz vezető út alatt 47.23 km-t úszott, 10 óra 47 perc alatt. A közel 70 nemzetet képviselő több mint 300 sportoló közül csak 42 ért be a célba! Mányokit a 2013-as év leggyorsabb férfi átúszója címmel ismerték el, melyet első magyarként vehetett át. A idei..

Gyász: elhunyt Németh Angéla olimpiai bajnok gerelyhajító

Hatvannyolc éves korában, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Németh Angéla olimpiai bajnok gerelyhajító. Németh Angéla atléta-pályafutása mellett ifjúsági válogatott kosárlabdázó is volt. Gerelyhajítóként két olimpián indult, 1968-ban, Mexikóvárosban 60.36 méteres dobásával nyert aranyérmet. Az 1969-es Európa-bajnokságon sem talált legyőzőre, ő szerezte meg a magyar női atlétika második, a világháború..

Írány az ifjúsági olimpia

Látványos program kíséretében, olimpiai bajnokok jelenlétében tették le az esküt a nandzsingi ifjúsági olimpiára utazó küldöttség jelenlévő tagjai a Larus-rendezvényközpontban. Az olimpiai bajnokok zászlaját Gergely István ötkarikás győztes vízilabdázó adta át Halász Bencének. Olimpiai első és több sportági legenda kísérte a színpadra a Nandzsingba készülőket. A Magyar Olimpiai Bizottság által szervezett..

Magyar teniszező 32 éve nem ért el ilyen nagy sikert!

Ez a magyar teniszsport legnagyobb sikere az elmúlt 32 évben: Stollár Fanny egyéniben megnyerte a Moszkvában rendezett U16-os tenisz Európa-bajnokságot, párosban pedig Gálfi Dalmával az oldalán győzött. A 15 éves Stollár a döntőben 6:4, 6:0-ra verte az orosz Anna Blinkovát, míg a páros fináléban Gálfival 6:4, 6:3-ra győzött le egy hazai duót. A korosztályos Eb-n 1988 óta nem nyert magyar páros. Az egyéni..

Jönnek a csajok!

A férfiak két győzelme után ma a lányok is megkezdik a vízilabda Európa-bajnokságot.Merész András szövetségi kapitány szerint már mindenki nagyon várja a rajtot. Hogy vannak a lányok, mindenki egészséges? Az egészség szerencsére rendben van, ezt most le is kopogom. A jelenlegi helyzetet ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor a versenylovak a derbi előtt nem sokkal már szétrúgnák az istálló falát. Nyilván nagyon..

Duplázni akartak a Lutter-testvérek

A szombaton, Kispesten megrendezett egyetemisták és főiskolások országos strandröplabda bajnokságán a nőknél döntőbe kerültek a tavalyi győztesek. Csakhogy amíg Szabó Dorka ezúttal Molcsányi Ritával, addig Lutter Eszter húgával, Lizával indult, így az már a finálé előtt biztos volt, hogy csak egyikük védheti meg címét. Ez most előbbinek sikerült… „Nekem ráadásul ez már nem is a második, hanem a harmadik..Next posts