misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Hegymászás: Később indul új támadásra Klein Dávid

img

A hétvégén 7400 méter magasságba jutott Klein Dávid a Johnnie Walker Annapurna Expedíció 37. napján, azonban a rossz időjárás miatt a többi hegymászóhoz hasonlóan végül ő is visszafordult és nem kísérelte meg a csúcstámadást. Az expedíció ezzel még nem ért véget, a következő hetekben minden bizonnyal lesz még alkalom a csúcstámadásra, amelyre már igazán nagy helyismerettel és jó akklimatizációval indulhat el Dávid,..

Papp Laci fia: Apám mosolyát örökölte a kis Heléna

img

Jean-Paul Belmondo rajongott érte, 53 évet egyetlen nő mellett élt le és csodaszép dédunokája, Heléna örökölte mosolyát – Papp Laci idén lenne 90 éves. Kitartása elképesztő volt, nem csoda, hogy csak a Parkinson-kór tudta legyőzni. A világhírű bokszolóról fia mesélt a Lokálnak. Nagypapa, fiú, unoka együtt Ki ne ismerné Papp Laci sokatmondó eredményeit, szédítő balhorgát? De vajon milyen volt..

MMA: Oroszország és Kína a tét Cegléden

img

Szombaton rendezik az MMA Világszövetség (WMMAA) magyar bajnokságát Cegléden.  A torna eredményei repülőjegyeket érhetnek az oroszországi Eb-re és a kínai vb-re.  HIRDETÉS Április 16-án tartják a vegyes harcművészetek világszervezetének magyar bajnokságát a ceglédi Gál József Sportcsarnokban. Az eseményt a WMMAA hivatalos hazai tagszervezete, a Magyar Kempo Szövetség szervezi. A torna tétje nem lesz kicsi,..

Autóssport: Magyar versenyzőkkel a hétvégén debütál a Hankook Racer Cup

img

Hatalmas nézősereg előtt a szlovák WTCC futamon mutatkozik be a fiatal tehetségeket felvonultató kupa sorozat, régebbi nevén RCM Kupa. A harmadik szezonjára készülő márkakupa első állomásának a hétvégén a Slovakiaring ad helyet.  HIRDETÉS A Hankook Racer Cup nyitó futamát egy nagy presztízsű versenysorozat a WTCC, Túraautó Világbajnokság betétfutamaként rendezik, ami a kezdőknek plusz adrenalint adhat,..

Utánpótlás: Olimpiai bajnokokkal indul a Szentkirályi Tehetségprogram

img

Fiatal utánpótlás sportolók támogatására indít programot Magyarország díjnyertes ásványvize, a Szentkirályi, szakmai együttműködésben a Magyar Olimpiai Bizottsággal. Az ötmillió forint összdíjazású Szentkirályi Tehetségprogramban 14-18 év közötti kajak-kenusok, tornászok, vívók illetve vízilabdázók jelentkezését várják. A támogatást elnyerő fiatal tehetségeket Berki Krisztián tornász, Kovács Katalin kajakozó, Nagy..

Hegymászás: Klein Dávid az Annapurna legveszélyesebb szakaszán akklimatizálódott (nyilatkozattal)

img

Az elmúlt napokban már a hármas táborban akklimatizálódott Klein Dávid, aki akár a hétvégén elindulhat a 8091 méter magas Annapurna hegy csúcsára. A Johnnie Walker Annapurna Expedíció igazán izgalmas periódusba lépett. Miután Dávid átkelt az Annapurna legveszélyesebb szakaszán, a Crosshair kuloáron, 2 éjszakát töltött a 6500 méter magasságban található hármas táborban, hogy szervezete minél jobban felkészüljön a..

Kempo: Magyar sikerek a Cseh Openen

img

Prágában csaptak össze a cseh és a környező nemzetek harcosai a múlt hétvégén. A félprofi, pénzdíjas K-1, MMA és thai-box-gálán négy magyarnak is sikerült érmet szereznie.  A “Ring Sportok” fantázianevet kapó cseh nyílt versenyen két egyesület, az esztergom-kertvárosi Fighting Kempo és a Csepeli Pitbullok képviselték a Magyar Kempo Szövetséget szombaton. Előbbiből Szendrei Rebeka és Pokorni Ádám K-1, utóbbiból..

Tömegsport: Futó az Oscar-díjasok között avagy Oscar-díjas a futók közt?!

img

Az Oscar-gálán Zányi Tamás arca láttán sokan kezdhettek kutatni az emlékeikben: 'Mennyire ismerős is ez az arc...igen, de hiszen ő is ott futott velünk a bolyban a szigeten a Telekom Vivicittán, kedves fickó! Igen, emlékszem rá, hát persze...' Úgy van, Zányi Tamás is a futók hatalmas táborához tartozik! Kikapcsolódást jelentett a számára, hogy most nem a zörejekről, a hangokról, effektekről kérdeztem az Oscar-díjas..

Autóssport: Ifjabb Ficza Ferencnek az RCM Kupa tanította meg a túraautózás alapjait

img

Harmadik szezonjára készül a Hankook Racer Cup, mely idén is a fiatal tehetségek nyomában jár. A versenysorozat egy beszálló kategória a túraautózás világába, mely alkalmas arra, hogy elindítsa az úton a tizenéves titánokat, akik talán egyszer majd Michelisz Norbi vagy Ifj. Ficza Ferenc nyomdokaiba léphetnek. - Anno, amikor elindultam az RCM Kupasorozatban, legmerészebb álmomban sem gondoltam, hogy egyszer a WTCC..

Ők a korcsolyázó szövetség Életmű-díjasai!

img

A budapesti szinkronkorcsolyázó világbajnokság szombati programja díjátadással kezdődött. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke és Orendi Mihály a MOKSZ ügyvezető igazgatója nyújtották át a magyar jégsport egykori csillagainak a MOKSZ Életműdíjait. Életműdíjban részesült Almássy Zsuzsa egyéni műkorcsolyázó, Hunyady Emese gyorskorcsolyázó, a Regőczy Krisztina, Sallay András jégtánc..Next posts