misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Ha kidühöngték magukat, tanulhatnak és pihenhetnek férfi pólósaink

A tokiói olimpia elhalasztása minden sportolót érint, aki készült az ötkarikás játékokra – kit így, kit úgy. Az érezhetően kiváló formába lendülő férfi pólósainkat talán különösen negatívan. Vagy mégsem?

A pólósok mentáltrénere, Kenyeres András  azt mondta: most szabad dühöngeni, de ami jót is tehet a válogatottal, ha a máskor elfoglalt sportolók kihasználják a váratlanul jött szabadidőt: most lehet tanulni, pihenni.


"Én biztos, hogy nem temetném a dolgokat. Nem lennék szomorú. Ki tudja megmondani, hogy jövőre nem lesz-e ugyanígy jó ez a csapat? Ezek olyan dolgok, amiket csak utólag lehet megmondani, jól megmagyarázni, és kiértékelni, hogy a csapat összeérett, a fiatalok már nem úgy fiatalok, hanem húzóerők, a tapasztaltakból a legjobbak vannak bent. Reménykedni tudunk, hogy az egy év egyértelműen nem lesz annyira sok ilyen szempontból, de tény, hogy ki kell alakítanunk egy új rendszert, egy új felfogást, hogy miként tudja felépíteni a csapatot Märcz Tamás 2021-re" – nyilatkozta Kenyeres András mentáltréner telefonon a Sport24-nek.

 

A szövetségi kapitány erről közvetlenül a NOB-döntés után még óvatosan nyilatkozott.
"Nem tudhatjuk azt, hogy esetleg egy vagy két év múlva éppen milyen formában leszünk. Jó sorozatban vagyunk, a játékosok kiemelkedő formában vannak, és jó lett volna ezen a nyáron játszani, de sajnos ez innentől kezdve nem kívánságműsor, úgyhogy azon kell majd dolgozni, hogy ez a forma, amit az elmúlt időszakban mutatott a csapat, azt sikerüljön átmenteni egy későbbi időpontra.”


A pólósoknak a mostani nehéz helyzetben is mindent meg kell tenniük a siker érdekében, ehhez pedig több helyről is kapnak segítséget, számolt be Kenyeres András.
"Mindenki kapott egy levelet, amelyben külön információkat kapott a csapat orvosától, az edzőjétől, külön a dietetikustól, és külön tőlem, amelyben javallatokkal élünk feléjük, hogy mit hogyan lehetne csinálni, és hogyan lehetne ezt az időszakot eredményesen átvészelni.”


Férfi pólósaink mentáltrénere szerint kulcsfontosságú lehet, hogy ki hogyan rendezi magában ezt az eddig még soha nem tapasztalt, egyelőre beláthatatlan hosszúságú időszakot. Egy biztos: a sportoló most nyugodtan lehet bosszús.
"Ez nem azt jelenti, hogy a baseballütőt megfogjuk, és rendbe rakjuk a nappalit, nem ez a fajta dühöngés kell. Igazából arra utalok, hogy az ember nyugodtan lehet bosszús. Utána amit tud tenni, megnézi szépen, milyen rutint tud felépíteni, milyen új lehetőségekkel élhet: lehet tanulni, pihenni. Mert ne felejtsük el, hogy az élsportolók, főleg a válogatottak, folyamatosan el vannak foglalva. Számunkra ez egy nagyon-nagyon új helyzetet teremt, amelybe bele kell valahogy tanulni, meg kell ismerni, ilyen szempontból a türelmet, nagy ’T’-vel, kiemelném. A türelemre hihetetlenül nagy szükség van.”


Märcz Tamás türelmes és magabiztos, egyúttal reméli, hogy az akadályokat sikerrel tudja venni a válogatott.
„Most nagyon jó lendületben volt a csapat, láthattuk az elmúlt eredményeket. Illetve nagyon jó összetételű, és kor alapján is nagyon jó összetételű ez a csapat. Én biztos vagyok benne, hogy egy későbbi olimpiára is megfelelően föl fogunk tudni készülni. Azon leszünk, hogy ütőképes legyen egy későbbi olimpián is a válogatott."





Minden idők legjobb szereplése a győri kick-box Eb-n