misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Vége a 28 éves böjtnek

Huszonnyolc év után jutott ki a női röplabda válogatott az Európa-bajnokságra. A sikeres felkészülés jegyében a vezetők úgy döntöttek, a csapat elindul az Európa Ligában is, melynek három selejtezőjét is hazánk rendezi. Az elsőt mindjárt a hétvégén.

lokal_sport_ropiA lányokra előbb az Európa Ligában, majd az Európa bajnokságon várnak nehéz meccsek (fotó: Szűcs Attila)

– Az Európa Liga az európai szövetség második legjelentősebb válogatott sorozata – mondta Ludvig Zsolt, a szervezőbizottságának elnöke. – Épp ezért nagy siker, hogy három selejtezőt is mi rendezhetünk. Most hétvégén Békéscsabán játszunk a grúzok és a törökök ellen, majd egy törökországi mérkőzés után Érden két hétvégén is mi leszünk a házigazdák. Bár nem cél, de reméljük, hogy a lányok bejutnak az elődöntőbe, ami Szombathelyen lesz, egy esetleges finálét pedig Budapesten rendeznénk.

Az Európa Liga lényegében az Európa-bajnokságra való felkészülést szolgálja.
– Ezzel együtt fontos a jó szereplés, hiszen az önbizalmat adhat a lányoknak a továbbiakban – mondta  Jan De Brandt szövetségi kapitány. – A részvétellel három fontos célunk van: egyrészt a játékosok egyéni fejlesztése, másrészt, hogy igazi ütőképes csapatot tudjunk alkotni belőlük, harmadrészt pedig, hogy szeptember végén ne álljon majd le ez a fejlődés, hanem tovább tartson az előrelépés és sikerrel szerepeljünk a jövő évi kontinensviadalon is.

Liliom Rita csapatkapitány és Sándor Rita, a legeredményesebb magyar játékos (fotó: Szűcs Attila)

Liliom Rita csapatkapitány elmondta, a csapatnak nagyon jó a hangulata, igazi közösséggé formálódott a keret, amelynek tagjai szeme előtt csak egy cél lebeg, a minél sikeresebb Európa-bajnoki szereplés.

Sándor Renáta, a jelenlegi legeredményesebb magyar játékos arról beszélt, a válogatottnak fontos a sikeres Európa Liga szereplés, de az csak a része a kontinenstornára való felkészülésnek. Igazából majd ott kell csúcsformában lenni.
- Már az is nagy siker, hogy kijutottunk az Eb-re, de szeretnénk továbbjutni a csoportból, onnantól kezdve pedig minden egyes további mérkőzés már hab lenne a tortán.

Pecsuvácz Péter sajtófőnök felhívta a figyelmet az Európa Liga újonnan induló magyar weboldalára (roplabdaeuropaliga.hu), amelyen megtalálható minden fontos információ és eredmény, kiszolgálva ezzel a szurkolókat és az újságírókat.

A mérkőzésekre a jegyek 500 forintba kerülnek, diákok és nyugdíjasok számára 1000 forintért váltható meg, viszont azért, hogy a gyerekek számára minél könnyebben elérhetőek legyenek a találkozók, 14 év alattiak számára a belépés ingyenes.

 

EURÓPA LIGA MÉRKŐZÉSEK

Augusztus 1., szombat Békéscsaba
20:30 Magyarország–Grúzia

Augusztus 2., vasárnap
18:30: Magyarország–Grúzia (Békéscsaba)

Augusztus 7., péntek Ankara, Törökország
19:00 Törökország–Magyarország

Augusztus 8., szombat
19:00 Törökország–Magyarország

Augusztus 15., szombat (Érd)
20:30 Magyarország–Görögország

Augusztus 16., vasárnap (Érd)
18:30 Magyarország–Görögország

Augusztus 22., szombat (Érd)
20:30 Magyarország–Izrael

Augusztus 23., vasárnap (Érd)
18:30 Magyarország–Izrael (Érd)

Augusztus 28., péntek (Zawiercie, Lengyelország)
20:00 Lengyelország–Magyarország

Augusztus 29., szombat (Zawiercie, Lengyelország)
20:00 Lengyelország–Magyarország



Nemzetközi edzőcentrum lesz a Kolonics György Vízisport Központból Itt az új Vasas-szakosztály