misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Brutál futás - a Puskásban

Mindenki úgy tudta, hogy a Magyarország-Kazahsztán labdarúgó mérkőzéssel búcsúzik a felújítás előtt álló Puskás Ferenc Stadion. Pedig nem! Ahogy a világban, úgy az itthon is egyre népszerűbb extrém futóversenyek néhány éves története során először robban be Budapest szívébe a legkülönlegesebb akadályfutás. Augusztus utolsó szombatján az ország legismertebb stadionja ad otthont a BURGER KING® BRUTÁLFUTÁS BUDAPEST..

Láttad már a Spuri magazint? Most megnézheted!

Holnap, azaz augusztus 30-án szombaton jön a következő Spuri adás az M1-en 13.20-kor. A szabadidősportok barátai hamar megkedvelték a SPURI-t, mert változatos, pörgős, olyan mint maga a sport. - Szeretem, mert  folyamatosan képben tartja a nézőit. Végre egy hely, ahol az amatőr sportolók állnak a középpontban. Megerősít őket a hitükben ez a műsor, mert láthatják, hogy a különböző sportágakban, a futástól az..

Elfújta a szél a csúcsot

A hétvégén másodszor gyűltek össze hazánk legkitartóbb kerékpárosai a kiskunlacházi repülőtér betoncsíkján, hogy összemérjék erejüket a Magyarországon még gyerekcipőben járó, de egyre fejlődő sportágban, az ultrakerékpározásban. A közel 30 órás program szombat délelőtt 10 órakor kezdődött egy görkorcsolya és síroller félmaratonnal, majd az AKESZ (Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége) bajnokságának 10...

Az év kerékpáros kihívása: lehet-e 800 km-t tekerni 24 óra alatt?

A tavalyi sikeres bemutatkozás után augusztus 23-24-én ismét a kiskunlacházi repülőtéren tekerhetnek azok, akiket az extrém távok hoznak izgalomba - 12 vagy 24 óra bringázás -, extrém körülmények közt. Extrém, mert, hogy árnyék egy szál se, ha meg fúj a szél, akkor igazán fúj, olyankor elég a nyeregben maradni. A jó hír viszont az, hogy a reptér betonja továbbra is tükörsima, s a 7 km-es körpályát könnyű lesz..

Az első magyar, aki átússza a Tsungaru-csatornát

Az angliai La Manche-csatorna átúszását méltán hasonlítják az Everest megmászásához. Mányoki Attila tavaly augusztus 20-án úszta át a csatornát. A célhoz vezető út alatt 47.23 km-t úszott, 10 óra 47 perc alatt. A közel 70 nemzetet képviselő több mint 300 sportoló közül csak 42 ért be a célba! Mányokit a 2013-as év leggyorsabb férfi átúszója címmel ismerték el, melyet első magyarként vehetett át. A idei..

Gyász: elhunyt Németh Angéla olimpiai bajnok gerelyhajító

Hatvannyolc éves korában, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Németh Angéla olimpiai bajnok gerelyhajító. Németh Angéla atléta-pályafutása mellett ifjúsági válogatott kosárlabdázó is volt. Gerelyhajítóként két olimpián indult, 1968-ban, Mexikóvárosban 60.36 méteres dobásával nyert aranyérmet. Az 1969-es Európa-bajnokságon sem talált legyőzőre, ő szerezte meg a magyar női atlétika második, a világháború..