misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Szomorú Szenteste

img

A szeretet ünnepe alatt két nagyszerű sportember is eltávozott. Bánhegyi László Európa-bajnok kosárlabdázó és az  az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Vörös Zsuzsannát nevelő öttusa edző Kulcsár Antal is Szentestén hunyt el. Kulcsár Antal, az Alba Volán és a válogatott korábbi mestere december 24-én hunyt el, rövid lefolyású, súlyos betegségben – olvasható a megyeszékhely honlapján. Kulcsár Antal sportolóként..

Gyárfás Tamás: Mi is sok mindenre kértük Katinkát, de...

img

Mint arról beszámoltunk, Hosszú Katinka már sajtótájékoztatón mondta el, amit az úszószövetség csinál, minden, csak nem a sportolók támogatása. Ahogy várható volt, nem késett soká Gyárfás Tamás válasza sem. Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke szerint meg kell találni a közös hangot azután, hogy a világ- és Európa-bajnok Hosszú Katinka kedden sajtótájékoztatón komoly kritikát fogalmazott meg a..

Hosszú Katinka: Nem tudom tovább azt tettetni, hogy minden rendben van!

img

Hosszú Katinka sajtótájékoztatót hívott össze. A meghívó szerint az idei év óriási sikereiről lett volna szó. Aztán Katinka bombát robbantott. Nem is akármilyet.   „Köszönöm, hogy eljöttetek, de egyben nagyon sajnálom, hogy a médiához kell fordulnom a magyar úszósport fejlődése érdekében. 2012-ben azért költöztem haza, hogy részese lehessek a magyar úszósportnak, a magyar sportéletnek és ezáltal megpróbáljam..

Gáláztak az öttusázók

img

Hagyományos évzáró ünnepségét rendezte meg a Magyar Öttusa Szövetség  a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Dísztermében. Az öttusázók évzáróján a Csepel Öttusa és Vízi Sport Egyesület sportolói közül többen is elismerésben részesültek.     Az illusztris társaságot adó vendégsereget –akik között olyan csepeli ikonok is tiszteletüket tették, mint Benedek Ferenc mesteredző, Németh Ferenc olimpiai bajnok, Maracskó Tibor..

A Vasas-Süllős a legeredményesebb csapat az ökölvívó magyar bajnokságon

img

A Vasas-Süllős szerepelt a legeredményesebben a 92. felnőtt férfi ökölvívó magyar bajnokságon Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: misportunk@gmail.com   A hévízi Városi Sportcsarnokban befejeződött a 92. felnőtt férfi ökölvívó magyar bajnokság. A döntőkbe a Vasas-Süllős és a Harangi Imre Hajdúsámson három-három, a Kecskeméti SC és a Fit Boksz Kőszeg két-két ökölvívóval, tíz további egyesület egy-egy ..

Európa trónján a magyar kempoválogatott

img

Magyarország nyerte a hazai rendezésű VII. IKF Kempo Európa-bajnokságot, melyet csütörtökön és pénteken rendeztek a MOM Sport Uszoda és Sportközpontban.   Hazánk az örök rivális Romániát és Szlovákiát utasította maga mögé a budapesti kontinenstorna dobogóján, az összesített csapatrangsorban. A kétnapos seregszemlén kata, fegyveres kata, submission, semi kempo, knockdown és kempo kumite versenyszámokban mérték..

Olimpikonok díjaztak diákolimpikonokat

img

Czene Attila, Pars Krisztián, Dombi Rudolf olimpikonok, valamint Dávid Kornél és Juhász Roland válogatott játékosok díjaztak több mint 200 diákot a Magyar Sport Házában. A Budapesti Diáksport Szövetség (BDSZ) szervezésében megvalósuló díjátadón azokat a fiatalokat tüntették ki, akik a 2014/2015. tanévben – a 380 fővárosi iskola 17 000 versenyzője közül – első helyezést értek el nemcsak a budapesti, hanem az országos..

Siker a javából: Harcsa Zoltán és Bacskai Balázs a WSB-ben!

img

Szellő Imre, Bernáth István és Varga Miklós személyében az elmúlt években már három magyar bunyós is szerencsét próbált  az AIBA félprofi csapat-világbajnokságában, a WSB-ben (World Series of Boxing). Akkora tülekedés még sohasem volt a helyekért, mint most, jelezve ezzel is, hogy a WSB-ből talán könnyebb is kijutni a riói olimpiára, mint a százszázalékosan amatőrök részére rendezett versenyekről. Hirdetne..