misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Bácsi Péter: Bízom benne, hogy edzőként és versenyzőként is lesznek sikereim még

img

Bácsi Péternek elsősorban a fiatalok felkészülését segíti a jövőben. Mindemellett a saját edzéseit is elvégzi. A kétszeres világbajnok birkózó a jövőbeli terveiről beszélt a DIGI Sport híradójának. - A válogatottban vannak velem egyidős rutinos birkózók, akik saját maguktól is tudják, hogy mennyi edzésmunkát kell végezniük, így a jövőben nekem elsősorban nem Kiss Balázs, vagy Lőrincz Tamás felkészülését kell..

Veres Roland és Busa Andrea az év kick-boxosai (Nyilatkozatokkal!)

img

A korszakváltás éve volt 2018 a sportágban. A 19 éves létére már világklasszis Veres Rolandot és a többszörös Európa-bajnok Busa Andreát választotta az év  sportolójának a Magyar Kick-box Szakszövetség. Mindkét versenyző halmozta idén a címeket, miközben karrierjükben – és a sportág hazai életében – új korszak kezdődött 2018-ban. Sokkal felszabadultabban versenyzett idén, ennek is köszönheti kiemelkedő..

Végh Richárd az év szumósa

img

Megvan a 2018-as év legjobbja a szumósoknál! A kitüntető címet idén Végh Richárd érdemelte ki. A válogatott versenyző idén a Taipeiben megrendezett szumó-világbajnokságon aranyérmes lett, akárcsak az észtországi Rakverében, ahol az Európa-bajnokságot bonyolították le. Az érdiek klasszisa az U18-as korosztályban győzött mindkét világversenyen. Ebben a sportágban 2018-ban generációváltás volt. Egy sor fiatal..

Mohamed Aida a hetedik olimpiájára készül, de a budapesti vb-t nagyobb számnak tartja

img

Mohamed Aida 17 évesen már világbajnoki ezüstérmes volt, később sok-sok Eb-érmet – közte aranyat - is nyert, az olimpiákról viszont a negyedik hely az eddigi legjobbja. Pedig már hat alkalommal sikerült kijutnia, és  2020-ban, hetedszer is szeretne ott lenni. Előtte azonban lesz egy még nagyobb esemény: a budapesti vívó-világbajnokság.     - Már itt vagyunk az olimpia kapujában, már csak pár hónap választ el..

Hosszú Katinka: Ez egészen más világbajnokság volt

img

Hosszú Katinka végül hatban indult el a Kínában rendezett rövidpályás úszó-világbajnokságon, melyen végül négy arany- és egy ezüstérmet szerzett. A háromszoros olimpiai bajnok a szombati versenynapon lépett utoljára rajtkőre a vb-n, s 200 méter vegyesen diadalmaskodott - ebben a számban utoljára a 2012-es isztambuli rövidpályás világbajnokságon kapott ki. Szombati sikerét megelőzően, a keddi nyitónapon 400 méter..

Hosszú Katinka lett az év női úszója a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetségnél

img

A háromszoros olimpiai bajnok a kínai Hangcsouban rendezett rövidpályás világbajnokságot követő gálán vette át az elismerést. A pontversenybe az idei világkupa-sorozatban, illetve a most befejeződött vb-n nyújtott teljesítmény számított bele. Hosszú a vk-ban a svéd Sarah Sjöström mögött az összetett pontverseny második helyén zárt, a világbajnokságon pedig négy aranyérmet (100, 200 és 400 méter vegyes, 200 méter..

Laurencz László: Ez az edzői szakma degradálása

img

Módosítaná a kormány a sporttörvényt. A sportolók és edzőik minden olimpiai érmük után megkapnák az olimpiai járadékot, a törvény módosítása szerint azonban csak a versenyzők járadéka örökölhető. A DIGI Sport híradójának nyilatkozó edzőlegendák értetlenül állnak az eset előtt. HIRDETÉS Megjelent Fehér György sportújságíró első, nem sporttémájú regénye, A kemény fiúk is sírnak néha. Vásárlás előtt belehallgatnál..

Veres fivérek: hétből hét kick-boxos arany

img

Meghódította Rómát a kick-boxos Veres Roland és Richárd. A testvérek az olasz fővárosban kétfős csapatok számára rendezett nemzetközi versenyen hét kategóriában indultak el, és mindegyikben diadalmaskodtak. Az idén három Európa-bajnoki címet nyert Veres Roland elmondta: tavalyhoz hasonlóan idén is szeretne az Év Sportolója gálán részt venni, vagyis bekerülni az esztendő legjobb tíz hazai versenyzője..

Magyar érmek a bresciai szkander Világkupán

img

Négy éremmel zártak a magyar szkanderesek a bresciai Világkupán. A Magyar Szkander Szövetség információi szerint a Dóró Zsolt szövetségi kapitány által irányított csapatból a junior Kozák Máté aranyérmet szerzett, miután a 80 kilósok között jobb kézzel nem talált legyőzőre. Ezüstérmes lett Nemes Levente ugyancsak jobb kézzel a junior +90 kilogrammos kategóriában és a nehézsúlyú Németh Róbert a felnőttek között..

Változnak a szabályok: Gyorsabb, pörgősebb, látványosabb lesz a vízilabda

img

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezet elfogadta a vízilabdára vonatkozó szabálymódosító-csomagot, amelynek célja leginkább a játék felgyorsítása.  HIRDETÉS  Megjelent Fehér György sportújságíró első, nem sporttémájú regénye, A kemény fiúk is sírnak néha. Vásárlás előtt belehallgatnál a könyvbe? Itt a lehetőség! Most Urmai Gábor, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művésze olvassa el neked az első..Next posts