misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Írány az ifjúsági olimpia

Látványos program kíséretében, olimpiai bajnokok jelenlétében tették le az esküt a nandzsingi ifjúsági olimpiára utazó küldöttség jelenlévő tagjai a Larus-rendezvényközpontban. Az olimpiai bajnokok zászlaját Gergely István ötkarikás győztes vízilabdázó adta át Halász Bencének. Olimpiai első és több sportági legenda kísérte a színpadra a Nandzsingba készülőket. A Magyar Olimpiai Bizottság által szervezett..

Magyar teniszező 32 éve nem ért el ilyen nagy sikert!

Ez a magyar teniszsport legnagyobb sikere az elmúlt 32 évben: Stollár Fanny egyéniben megnyerte a Moszkvában rendezett U16-os tenisz Európa-bajnokságot, párosban pedig Gálfi Dalmával az oldalán győzött. A 15 éves Stollár a döntőben 6:4, 6:0-ra verte az orosz Anna Blinkovát, míg a páros fináléban Gálfival 6:4, 6:3-ra győzött le egy hazai duót. A korosztályos Eb-n 1988 óta nem nyert magyar páros. Az egyéni..

Jönnek a csajok!

A férfiak két győzelme után ma a lányok is megkezdik a vízilabda Európa-bajnokságot.Merész András szövetségi kapitány szerint már mindenki nagyon várja a rajtot. Hogy vannak a lányok, mindenki egészséges? Az egészség szerencsére rendben van, ezt most le is kopogom. A jelenlegi helyzetet ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor a versenylovak a derbi előtt nem sokkal már szétrúgnák az istálló falát. Nyilván nagyon..

Duplázni akartak a Lutter-testvérek

A szombaton, Kispesten megrendezett egyetemisták és főiskolások országos strandröplabda bajnokságán a nőknél döntőbe kerültek a tavalyi győztesek. Csakhogy amíg Szabó Dorka ezúttal Molcsányi Ritával, addig Lutter Eszter húgával, Lizával indult, így az már a finálé előtt biztos volt, hogy csak egyikük védheti meg címét. Ez most előbbinek sikerült… „Nekem ráadásul ez már nem is a második, hanem a harmadik..

Előre a négy közé....

Ma kezdődik a hazai rendezésű vízilabda Európa-bajnokság. Benedek Tibornak egyértelmű céljai vannak. - Nagyon jól sikerült a felkészülésünk, úgy érzem. Az elmúlt hét hét egy felfelé ívelő pályát mutatott, hétről hétre jobban teljesítettünk, és a Világliga döntője után is tudtunk még javulni. Készen állunk a holnapi, spanyolok elleni mérkőzésre. Ahogyan már sokszor elmondtuk, bármennyire is készültünk a hazai..

Futó és bringa dagonya a Hortobágyon

Különleges időjárási körülmények zajlott a hétvégén a Budapest Sportiroda (BSI) által rendezett 11. E.ON Délibáb Terepfesztivál. A szakadó esőről szóló időjárás-előrejelzések sem rettentettek meg senkit: közel 1800 nevezővel zajlott le a fesztivál, melynek a Mátai Ménes lovasbemutató pályája volt a központja. A Hortobágyi Nemzeti Park a nagyközönség elől máskor elzárt területein a fesztivál évtizedes..