misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Itt az új Vasas-szakosztály

A tradicionális sí és jégkorong szakosztály után egy viszonylag új, de annál népszerűbb téli sportággal bővül a Vasas palettája. A kapcsolódási pont elsősorban a Westbay cég, amely hosszú évek óta támogatja a Vasas vívóit, most pedig a curling szakosztály névadó szponzora lesz. 


A vállalat ügyvezető-igazgatója, Nagy György maga is sikeres versenyző, így elsősorban az ő személyes elhivatottságának köszönhetően kezdődik meg az együttműködés.

Remek curling versenyzők öltöznek piros-kékbe, hiszen a csapatok közül a regnáló bajnok férfiak, illetve a női csapatbajnokság ezüstérmesei kerülnek a Vasashoz, akik korábban tizenegyszer hódították el a magyar bajnoki címet. A vegyes csapat szintén országos bajnokként zárt az előző szezonban, ők jelen pillanatban a világbajnokságra készülnek.

A Vasas sportolója lesz a kétszeres világbajnok Kiss Zsolt is, akinek vegyes párosban az olimpiai kvalifikációra is van esélye, így jelen pillanatban ő az egyik legnagyobb név honi szinten a sportágban.

Szintén a szakosztály tagja Szekeres Ildikó és a bevezetőben már említett Nagy György, akik ebben az összetételben 2009-ben szintén vegyes párosban nyertek világbajnoki ezüstérmet.


 


 


- A kiemelt fővárosi egyesületeknek nyújtott  állami támogatás lehetővé teszi számunkra, hogy alapfeladataink ellátása mellett új programokban, új sportágak bevonásában gondolkodjunk. A klub 2020-ig szóló stratégiájának egyik fontos eleme, hogy a következő években lehetőség szerint még több sportágban legyünk érdekeltek.
A londoni olimpia után az úszással és a kajak-kenuval bővültünk, idén pedig a curling csatlakozik a klubhoz. Nagyban segítette az együttműködés létrejöttét, hogy a Westbay egy olyan névadó támogató, akikkel szívesen dolgozunk együtt, és garanciát jelentenek a hosszú távú sikeres partnerségre. Az együttműködés által a Vasas olyan sportolókkal gazdagodik, akik hazai és nemzetközi szinten kiemelkedően teljesítenek és esélyesek lehetnek a téli olimpián való szereplésre is -
mondta Markovits László, a Vasas Sport Club elnöke.

- Természetesen mi versenyzők is nagyon örülünk, hogy lehetőségünk nyílt csatlakozni a Vasashoz. Úgy gondolom, hogy egy ilyen hagyományokkal és háttérrel bíró klub, illetve a névadó szponzorunk együttműködése nagyban segítheti az eredményes felkészülésünket és a céljaink elérését. Nekem személy szerint a fő motivációm továbbra is az, hogy a magyar, illetve immár a vasasos színeket is képviselve kijussak az olimpiára -
tette hozzá Kiss Zsolt, curling világbajnok.


Vasas vegyescsapat


Vasas férfi csapat


Vasas női csapat



Vége a 28 éves böjtnek LEGYEN JÚLIUS 31. A GONDOSKODÁS NAPJA!