misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Sike András: Kiss Balázs fantasztikus volt!

img

Felemásan sikerült a magyar válogatott számára a párizsi birkózó-világbajnokság, mivel a kötöttfogásúak három bronzéremmel eredményesen szerepeltek, a nők és szabadfogásúak viszont elmaradtak a várakozásoktól, mindössze egy mérkőzést nyertek. Sike András, a kötöttfogásúak kapitánya elégedetten értékelt annak ellenére, hogy - mint mondta - kis hiányérzet maradt benne, mert a három medálból kettő, Korpási Bálinté..

Éremeső várható a kick-box Eb-n!

img

A WAKO kick-box világszövetség és a Magyar Kick-box Szövetség versenynaptárában évek óta a szeptember eleje az aktuális utánpótlás világverseny időpontja. Az idén szeptember 2 és 10 között Macedónia fővárosa, Skopje ad otthont a Kadet és Junior Kick-box Európa-bajnokságnak, melyre népes magyar küldöttség utazik. A Magyar Kick-Box Szakszövetség által biztosított közös edzőtáborban gyűltek össze a light-contact,..

Kell a sport idős korban is, de figyelemmel!

img

Szomorú aktualitása van a Magyar Kardiológusok Társaságának tagjával készült cikknek. A gyors és legnagyobb erőfeszítések ellenére meghalt egy 65 éves úszó röviddel a most befejeződött a FINA 2017-es Elit és a Masters Vizes Világbajnokságot követően. A verseny közben lett rosszul és az újraélesztés, a többszöri műtéti beavatkozás ellenére az életét már nem tudták megmenteni. A Masters VB kapcsán az idősebb..

Béres Alexandra: Egy kis önbizalom kell, és bárki elindulhat a BUG-on

img

Továbbra is lehet nevezni a szeptember 2-án megrendezésre kerülő Budapest Urban Games (BUG) több versenyszámára. A Duna-átúszás regisztrációját már lezárták, de például a street workout egy olyan terep, ahol bárki kipróbálhatja magát. „Két kategória lesz street workout-ban: egy profi szint, az itt indulók egy kötelező gyakorlatsort mutatnak be, valamint egy olyan kategória, amelyben bárki elindulhat. Utóbbi szint..

Masters vb a Mesterek szemével

img

Nosztalgikus hangulatot idézett a Masters vb az olimpiai bajnokokból álló Millennium vízilabdacsapat játékosaiban, akik fölényes győzelemmel 16–3-ra verték meg az orosz S.Petersburgot. Kiss Gergőék minden pillanatát élvezték a megmérettetésnek, és a sportoló azt sem tartja kizártnak, hogy hamarosan újra összeálljon a csapat. Legutóbbi mérkőzésüket egyedülálló hangulatú képekkel örökítette meg a Sony Imaging..

Baji Balázs: Tokióig folytatom!

img

Nem sokáig ünnepelte magát Baji Balázs, miután a londoni atlétikai világbajnokságon bronzérmet szerzett 110 méteres gátfutásban. Nem csoda, hiszen előbb a hétvégén Birminghamban állt rajthoz, majd a tajvani Universiadéra utazik. Páratlan sikere óta kissé felfordult az élete Baji Balázsnak. Érthető, hiszen az atlétikai vb-k 1983 óta íródó történetében magyar futó még soha sem állhatott fel a dobogóra. – Londonban..

Dzsúdósaink a falon is átmennének a budapesti vb-siker érdekében

img

Alig ért véget a budapesti vizes-vb, máris újabb, komoly eseményre készülhetünk: augusztus 28. és szeptember 3. között a Papp László Sportarénában rendezik a dzsúdó-világbajnokságot. Csoknyai László nagyon eltökélt 'Jól érezzük magunkat, nyilván mindenki készül, de mindenki már nagyon fáradt az utolsó két hétben' - nyilatkozta a DIGI Sport híradójának Tóth Krisztián.Az edzésen az is kiderült, hogy jó a hangulat..

Nem szeret sétálni, inkább autózik a magyar 50 km-es gyalogló

img

Életében másodszor versenyzett az 50 km-es távon Helebrandt Máté, rögtön hatodik lett a londoni atlétikai vb-n, de egyelőre gondolni sem mer arra, hogy Tokióban is az élbolyban végezhet. A DIGI Sport híradója a hazaérkező atléták főtitkárától, Gyulai Mártontól azt is megtudta, hogy Baji Balázs bronzérménél az összes magyar bőgött örömében. Bár általában az érmesek kapják a legnagyobb ünneplést, Helebrandt Máténak..

Itt a mentorprogram gyerekeknek!

img

 Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága szakmailag és pénzügyileg is támogatja a Bajnokok Útja Alapítvány mentorprogramjának megvalósítását. A kétszeres olimpiai bajnok kajakozó, Fazekas-Zur Krisztina által alapított szervezet mentorprogramjában egy általános iskolai osztály egész tanéven át tartó foglalkozás-sorozaton vehet részt élsportolók, paralimpikonok, professzionális mentorok..

Magyar játékos a Barcelonában? Igen!

img

A Barcelona kivásárolta a spanyol élvonalban játszó Hanga Ádámot a Baskonia Vitoria Gasteiz kosárlabdacsapatától – írta az AS spanyol sportnapilap. A újság internetes oldala felidézte, hogy a magyar légiósnak nemrég a Barcelona három évre 7,5 millió eurós szerződést kínált. A Baskoniának ezután öt napja volt arra, hogy a Barcelonáéval megegyező ajánlatot tegyen a 28 éves kosaras elé – aki ellenkező esetben a..Next posts