misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Benedek Tibor: Éremért utazunk a világbajnokságra

Július 27-én kezdődik a vízilabda világbajnokság Oroszországban, ahol Benedek Tibor csapata elfelejtetné a szurkolókkal a világligában mutatott játékot.

A tavalyi, Budapesten rendezett Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett a magyar csapat, de az idei teljesítménnyel és főleg a mutatott játékkal nem lehet elégedett Benedek Tibor szövetségi kapitány.  Bár a hazai Vodafone-kupán második helyen végeztünk, az egyik igazi erőfelmérőn, a világkupán csupán hatodikak lettünk. Ennél pedig a több kell a világbajnokságon, és tudja ezt Benedek Tibor is.

- Sokkal jobban kell játszanunk a világbajnokságon, mint tettük azt a világkupa alatt – mondta a misportunk.com-nak a szövetségi kapitány. – Koncentráltabbnak, erőszakosabbnak kell lennünk. Ráadásul szerencsénk van a sorolásnál, hiszen a világbajnokság első hetében könnyebb ellenfelekkel találkozunk, azaz a második hétre, illetve az utána következő időszakra kell csúcsformába lennünk.

Vízilabdázóink az elmúlt 15 évben elkényeztették a szurkolókat, ám Benedek Tibor nem győzte hangsúlyozni, hogy az elmúlt másfél év egy új csapat építésével telt. Ennek a csapatépítésnek az eredménye például a Bedő Krisztián beválogatása is, igaz, a center azért nem nevezhető rutintalannak, hiszen 2013-ban már szerepelt a világbajnokságon.

- Bedő nem ezért lett kerettag, hanem azért, mert az elmúlt időszakban nagyon sokat tett azért, hogy az legyen.

Természetesen a misportunk.com arra is kíváncsi volt, Benedek Tibor milyen eredménnyel lenne elégedett.
- Egyértelműen érmet szeretnénk szerezni. Ha lehet, minél fényesebbet.
   
A világbajnokság csoportmérkőzései:
07. 27., hétfő, 17.30 óra (magyar idő szerint 15.30 óra):
Magyarország-Kazahsztán
07. 29. szerda 12.10 óra(magyar idő szerint 10.10 óra):
Magyarország-Dél-Afrikai Köztársaság
07. 31. péntek 10.50 óra (magyar idő szerint 8.50 óra):
Magyarország-Argentína

A világbajnokság csoportjai:

A csoport: Horvátország, Brazília, Kanada, Kína
B csoport: Görögország, Egyesült Államok, Olaszország, Oroszország
C csoport: Dél-Afrika, Magyarország, Argentína, Kazahsztán
D csoport: Szerbia, Japán, Montenegró, Ausztrália

A negyeddöntőt augusztus 4-én rendezik majd. Ha a magyar válogatott megnyeri a csoportját, akkor a negyeddöntőben az A csoport 2. és a B csoport 3. helyezettje mérkőzésének a győztesével játszik.



Ismét Universiade aranyérmes a férfi vízilabda válogatott Nemzetközi edzőcentrum lesz a Kolonics György Vízisport Központból