misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Nyilvános lesz az úszószövetség átvilágítása

img

Nyilvános lesz a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) átvilágítása. A nemrég megválasztott új elnök, Bienerth Gusztáv hozzátette,  teljes pénzügyi, gazdasági, jogi átvilágítás kezdődött.   Azt is kijelentette, hogy neki nem a szakmai ügyekbe kell beavatkoznia, az lenne a feladata, hogy menedzserként irányítson, egységet teremtsen és új fazont adjon. A budapesti vizes vb-ről szólva megjegyezte, számára az a legfontosabb,..

Hazaköltözött a válogatott tornász – most már edzőként is kipróbálhatja magát

img

Szabó Nándor, a Győri Atlétikai Club tornásza újabb eredményes, ám nagyon nehéz évet zárt. Továbbra is sikerült tartania kitűzött célját, azaz bent maradni a válogatottban. Ám emellett új szerepkörben is kipróbálta magát. - Nagyon nehéz év áll mögöttem, sok változás történt – mondta a sportoló a Lokálnak. – Tavaly a mesterfokú bajnokság alatt még Budapesten laktam, azóta viszont sikerült hazaköltöznöm Győrbe...

PLER kézilabda: A cél továbbra is a feljutás!

img

A tavalyi szezon végén az NB I-ből kieső PLER-Budapest férfi kézilabdacsapata minél hamarabb szeretne visszakerülni a legjobbak közé. Kránitzék a Dabas mögött ötpontos hátrányból várják a bajnokság februári folytatását.  Tóth Patrikék a Telekom Veszprém U23-as csapata elleni győzelemmel zárták a bajnokság 2016-os első felét (Pap Csilla) – Minden évben az volt ránk jellemző, hogy újjá kellett építeni a csapatot,..

Marosi Ádám: a sport szorgalomra és kitartásra nevel

img

Marosi Ádám öttusázó olimpikon a soroksári Grassalkovich Általános Iskola negyedik osztályos tanulóit kereste fel. A látogatásra a Fazekas-Zur Krisztina által alapított Bajnokok Útja Alapítvány iskolalátogatási program keretében került sor. A többszörös világbajnok öttusázó a tanórán elmesélte, hogyan lett belőle sportoló, emellett felhívta a gyerekek figyelmét a rendszeres mozgás és az egészséges táplálkozás..

Öt és fél milliós támogatás a Suhanj! sportolóinak!

img

A Budapest Airport nemzetközi hírű futóversenye, a hagyományosan minden év szeptember elején megrendezett Runway Run nevezési díjaiból részesült a SUHANJ! Alapítvány. A szervezet, amely fogyatékkal élők sportolási lehetőségét segíti, öt és fél millió forintnyi támogatást kapott a tavalyi verseny bevételeiből. Az összeget az integrált fitneszterem működtetésére költik. A SUHANJ Alapítvány intergrált konditerme a..

Ki mondta, hogy hóban nem lehet futni?

img

Volt minden a  2. Zúzmara Félmaraton és Futófesztiválon: fagy, hó, olvadás, latyak, szélfúvás, havas eső. Ennek megfelelően a legváltozatosabb módon öltöztek a futók, akik között még egy igen optimista félmeztelen induló is felbukkant. És így is óriási siker volt a verseny. Ki mondta, hogy hóban nem lehet futni? (Fotó: Zákány Gergely) Nem mondható, hogy ne lettek volna egészen változatosak a talajviszonyok, hol..

Sofron István: Újra elérhető az A csoport

img

Vajmi kevés időt tölthettek az ünnepek alatt családi körben a fehérvári jégkorongozók. Karácsony másnapján és újévkor is játszottak. Sofron István, a SAPA Fehérvár AV 19 válogatott csatára már megszokta, hogy afféle fékezett habzású szilveszteri bulival ünnepli az új évet. Éjfélkor egy gyors koccintás, aztán irány az ágy, hiszen január elsején Bécsben, a Capitals ellen hokiztak. Nem igazán jól, mert egy hármast..

Szerezze vissza alakját ezzel a kihívással!

img

Ez a nyolchetes kihívás nemcsak jó móka lehet, hanem garantáltan lerobbantja az ünnepek alatt felszaladt pluszkilókat - olvashato Urmai Gabriella nagyszerű összeállításában, a lokal.hu-n. A gyakorlatok száma öt napon keresztül emelkedik, a hétvégére jár két pihenőnap, aztán hétfőnként lehet kezdeni elölről. Érdemes edzőpartnerekkel csinálni, hogy ne lankadjon a kitartás! Hétfő 10 guggolás – gyakorlat:..

Talmácsi: Kellene egy magyar MotoGP-futam!

img

Súlyos sérülése óta nem sokat hallottunk Talmácsi Gábor motorversenyzőről, aki 2007-ben MotoGP-világbajnok lett a 125 köbcentis kategóriában. Most a Lokálnak adott interjút, arról kérdezték, hogy mit is csinál mostanában a „civil” Talma. – Motorozik még?– Aktívan motorozom, tesztelek, de nem versenyzem. Három éve volt egy nagyon csúnya balesetem, nem estem el, hanem felrobbant a motor alattam, és egy kirepülő..

Megvan a férfi tornászok új kapitánya

img

Sóvágó Lajost nevezték ki a férfi tornászok szövetségi kapitányává, míg a női válogatottat továbbra is Draskóczy Imre irányítja. A magyar szövetség keddi közleménye emlékeztet rá, hogy a szervezet elnöksége azért írt ki pályázatot, mert az eddigi megbízatások december 31-én lejártak. Az új kapitányok munkája hivatalosan január 1-jével kezdődött. Draskóczy Imre az elmúlt időszakban is betöltötte ezt a pozíciót,..Next posts