misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

A táncsport fővárosa lesz Budapest

img

A magyar versenytánc élet legjobbjai mérik össze tudásukat a február 2-án és 3-án megrendezett Táncsport Magyar Bajnokságokon, amelynek idén a MOM Sport- és Rendezvényközpont ad otthont. A legrangosabb hazai verseny több mint tíz év után tér vissza a fővárosba, ahol a trófeák mellett a világversenyekre szóló kvóták sorsa is eldől. A gyerektől a felnőttön át egészen a szenior korosztályokig parkettre lépnek..

Három magyar kick-box arany Angliából

img

A Watford Open elnevezésű rangos nemzetközi versenyen szerepelt a hétvégén a magyar kick-boxosok egy maroknyi csapata. A csepeli Halker-Király Team felnőtt sportolói három alkalommal állhattak fel a dobogó legfelső fokára.  A 79 kg-os súlycsoportban Veres Alex bizonyult a legjobbnak A tavaly év vége óta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sportággá vált kick-box világszervezete, a WAKO hét..

A Szeged és a ZTE is előnyben a Bajnokok Ligájában

img

A Szeged férfi és a Zalaegerszeg női tekeegyüttese is előnyt szerzett a BL negyeddöntőjében. A legrangosabb kupasorozatban a férfiaknál összekerült a Szegedi TE és a Zalaegerszeg a BL-negyeddöntőben. Az első meccset a Tisza-parton bonyolították le, ahol a házigazdák 6-2-es előnyre tettek szert. A nőknél a ZTE-ZAEV TK hazai pályán a cseh KK Slovan Rosice csapatát fogadta és végül 5-3-ra nyert. A visszavágókat..

Tokió 2020 - Kvalifikációs ABC: ökölvívás

img

 Másfél évvel a tokiói olimpia rajtja előtt az ökölvívótornával kapcsolatban teljes a bizonytalanság, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ugyanis felfüggesztette kapcsolatát a nemzetközi sportági szövetséggel, amely nem rendezheti meg a versenyeket a japán fővárosban. A NOB végrehajtó bizottsága röviddel azután döntött így, hogy az AIBA november elején a NOB kifejezett felszólítása ellenére Gafur Rahimov üzbég..

Tokió 2020 - Kvalifikációs ABC: kerékpár, országúti

img

Legutóbb a 2012-es, londoni olimpián indult magyar országúti kerékpáros ötkarikás játékokon. Mivel jelenleg nem szerepel magyar bringás Pro Tour-csapatban, így egynél több kvóta megszerzésére csekély az esély. ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR Összlétszám: 197 fő, 130 férfi, 67 nő Versenyszámok: mindkét nemnél mezőnyverseny és egyéni időfutam Indítható versenyzők egy országból: 5 férfi és 4 nő a mezőnyversenyben, 2-2 fő az..

Harcosoké lesz a Sportaréna

img

Az 1995-ben a Budapest Sportcsarnokban rendezett nagy sikerű utcai harcosok gálájához hasonló, nagy szabású rendezvényre kerül sor április 28-án a Papp László Budapest Sportarénában, ahol a Spártai Gladiátorok Éjszakáján csapnak majd össze egymással különböző küzdősportok képviselői.   - Nem angolkisasszonyok teadélutánja lesz a Spártai Gladiátorok Éjszakája, itt hatalmas pofonokat osztanak és kapnak a..

Michelisz idén mindenkit legyőzne a WTCR-ben

img

Michelisz Norbert egyelőre Pécsen tölti a mindennapjait, de fejben már a Túraautó Világkupa idei szezonjára készül. A tavalyi összetett negyedik helyén végzett magyar pilótának idén már három csapattársa is lesz. Célja, hogy először őket, majd a mezőny összes többi tagját is legyőzze. Michelisz Norbert a 2019-es versenyautóját már tesztelte Portugáliában. „Apróságokat már decemberben, a két portugáliai teszten..

Veres Roland Moszkvát is bevette

img

Nagy sikert hozott élete első külföldön tartott szemináriuma az ötszörös világbajnok Veres Rolandnak. A 20-dik életévét januárban betöltő sportoló egy héten keresztül tréningezte a kick-box egyik fellegvárának tartott Oroszország válogatottját, majd az edzőtábor végén tartott Moscow Openen első idei Grand Champion győzelmét is megszerezte. A fiatal csepeli bunyósnak ugyanakkor nem ez az első sikere 2019-ben, hiszen..

Nagy László: Nem tántorít el, hogy jobbszélsőt is játszom

img

A korábban a világ legjobbjának is megválasztott Nagy László amolyan kiegészítő emberként utazott el a kézilabda-vb-re a magyar csapattal, aztán - 37 éves kora ellenére - kulcsember lett belőle. A sérülések miatt már-már első számú jobbátlövőnek számít, de ami még meglepőbb, hogy jobbszélsőként is feltűnt a csapatban. A DIGI Sport híradójának azt mondta, kész bárhol játszani, a lényeg, hogy győzzön a csapat. -..

Egy arany és egy ezüstérmet szereztek fallabdázóink az Európai Körverseny legutóbbi állomásán

img

Egy aranyat és egy ezüstöt nyertek a fiatalok Prágában. A cseh fővárosban az Európai Körverseny legutóbbi állomásán Chukwu Hannah első lett az U17-es korosztályban, míg a fiúknál (ugyancsak U17-ben) Takács Benedek ezüstérmet szerzett. Chukwu Hannah aranyérmes lett A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség információi szerint a magyar színeket 10 versenyző képviselte. Az aranyérmes Chukwu Hannah rendszerint jól..Next posts