misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Tokió 2020 - Kvalifikációs ABC: tenisz

img

Babos Tímea és Fucsovics Márton révén két magyar teniszezőnek van komoly esélye arra, hogy részt vegyen a tokiói olimpián.  Ehhez 2020. június 8-án kellene - alapesetben - az első 56-ban lenni a világranglistán. A 2016-os riói játékokon Babos és Jani Réka képviselte a magyar színeket, előbbi egyesben az első fordulóban búcsúzott. Párosban ugyancsak a nyitókör jelentette nekik a végállomást.     Kvalifikációs..

Tokió 2020 - Kvalifikációs ABC: torna

img

A magyar férfi és női tornászoknak csapatban kevés esélyük van kijutni a 2020-as olimpiára, egyéniben viszont többen is ott lehetnek a tokiói mezőnyben. Az őszi, dohai világbajnokságon a férficsapat a 20., a női pedig a 17. helyen végzett a selejtezőben, és nagy meglepetés lenne, ha idén, az ugyancsak olimpiai kvalifikációs stuttgarti vb-n nagyságrendekkel jobban teljesítenének. Egyéniben az olimpiai, világ- és..

Sport-táplálkozástudományi Központ: az étrend-kiegészítők 10-60 százaléka szennyezett

img

Első teljes évén van túl a Testnevelési Egyetem berkein belül működő Sport-táplálkozástudományi Központ, melynek célja, hogy sportolók, edzők, más sportszakemberek képzését, felvilágosítását segítse, egyik fő gyakorlati feladata pedig, hogy a tiltott anyagokat kimutassa étrend-kiegészítőkből, ezzel segítve a vétlen doppingolás elkerülését. - A 2017. októberi ünnepélyes átadást követően a 2018-as év,..

Tokió 2020 - Kvalifikációs ABC: ritmikus gimnasztika

img

Nem változott a ritmikus gimnasztika olimpiai kvalifikációs rendszere, ezért meglepetés volna, ha magyar résztvevője is lenne a sportág tokiói versenyeinek 2020-ban. A magyar együttes kéziszercsapat tavaly a szófiai világbajnokságon összetettben a 19. helyen zárt, egyéniben pedig Pigniczki Fanni 58. helyezése volt a legjobb eredmény. A csapatverseny 14 helyéből négy már elkelt, ezeket a rendező Japán, továbbá a..

Szkander – Túl az első Eb-kvalifikációs versenyen

img

Kecskemét adott otthont a 2019-es nyílt országos szkander bajnokságnak. Az esemény egyben Eb-kvalifikációs verseny is volt. Az országos bajnokságra több száz nevezés érkezett, az idei kontinensbajnokságot pedig a görögországi Loutrakiban rendezik meg. - Jó látni, hogy évről évre egyre több szkanderos kezd el az egyes klubokban versenyezni. Az évadnyitó is bebizonyította, hogy a sportágunk egyre népszerűbb-..

Mindum Károly, a világ legjobb ultratriatlonistája: Folytatom, ha....

img

A világ legjobb ultratriatlonistája lett a pécsi Mindum Károly. Ez azt jelenti, hogy kategóriájában nincs még egy olyan sportoló a világon, aki olyan eredményeket ért volna el 2018-ban, mint a pécsi környezetmérnök. A teljesítmény és az elismerés is hihetetlen. Mindum Károly nem ismeretlen a pécsiek számára. Augusztusban például olyan versenyt teljesített, ahol 11 nap alatt 38 kilométert úszott, 1800-at tekert,..

Hihetetlen siker a gyorskorisoktól!

img

Bánhidi Ákos csapatmenedzser teljes elégedettséggel értékelte a magyar versenyzők szereplését a hollandiai Dordrechtben vasárnap befejeződött rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon. A válogatott 4-4 arany- és ezüstéremmel, s egy bronzzal az éremtáblázat élén végzett. -Ugyan nincsenek tengerentúli és ázsiai versenyzők, de vannak jó európai gyorskorcsolyázók, akiket le kellett gyűrni és ezt a feladatot most mi..

Dönts te, hogy hívják a budapesti vb kabalafiguráját!

img

Komoly nemzetközi érdeklődés övezi az áprilisban megrendezendő asztalitenisz-világbajnokságot, melyre már elkezdték értékesíteni a jegyeket. Már megvan a vb kabalafigurája, igaz, neve még nincs. Most Te is dönthetsz arról, hogy hívják a rókát! a vb-re. Felegyi Gábor, a Magyar Asztalitenisz Szövetség főtitkára elárulta: a nemzetközi jegyértékesítés hétfőn kezdődött. - bérletek nyolcvan százaléka rövid idő alatt..

Sporttörténelmi sikerekre készülnek rövidpályás gyorskorcsolyázóink

img

A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók újabb sporttörténelmi sikerekre készülnek a péntektől vasárnapig tartó dordrechti Európa-bajnokságon. - Mindig szeretnénk a legjobb eredményt elérni, de nem azzal kelünk és fekszünk, hogy meglegyen Magyarország első összetett Európa-bajnoki címe - mondta az MTI érdeklődésére Bánhidi Ákos csapatmenedzser, aki azt viszont kiemelte, hogy jelenleg a Liu fivérek kiemelkednek a..

A világ legjobb asztaliteniszezői jönnek a budapesti főpróbára

img

Négy kontinens 51 országának 390 versenyzőjét várják a jövő héten a BOK Csarnokba, a budapesti asztalitenisz World Tour-viadalra, amely a Hungexpón április 21-28-án sorra kerülő egyéni világbajnokság főpróbájának is tekinthető. Póta Georgina is ott lesz a versenyen A jövő kedden kezdődő és vasárnapig tartó, 170 ezer dollár összdíjazású eseményről elmondták, a kínaiakkal az élen várhatóan bombaerős mezőny látogat a..Next posts