misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Szijjártó Péter vasárnap nem csak fut, de lőni is fog

img

Közeledik a vasárnapi 32. Wizz Air Budapest Félmaraton, az ország legnépszerűbb félmaratoni versenye, mely egyben az őszi futóidény nyitánya is. A Városligetből 9 órakor rajtoló mezőnybe eddig már több mint tízezer egyéni nevező jelentkezett, de a párban illetve trióban futók száma is egyre kerekedik, közelit a 4000-hez.  A külföldiek is igen kedvelik a budapesti félmaratont, 70 országból közel 2500-an neveztek, ami..

Pszichikai hadviselés

img

A Hankook Racer Cup következő versenyhétvégéjének állomása a csehországi Brno lesz. Az izgalmas helyszínre először érkezik a fiatal tehetségeket felvonultató sorozat, így a mezőnynek egy vadonatúj pályával kell megismerkednie. A brno-i aszfaltcsík jellegzetessége az óriási szintkülönbség, a pálya hátsó része ugyanis egy nagy emelkedő, amelynél kifejezetten számít a kanyarokból való kigyorsítás, ha a versenyző..

Ralikrossz: Szabó Krisztián Európa-bajnok szerint a hátránya akár egy versenyen ledolgozható

img

Loheacba, a Super 1600-as Európa-bajnokság negyedik fordulójára 13 pont lemaradásban érkezik Szabó Krisztián: a különbség nagynak tűnhet, a ralikrosszban azonban könnyen elűtnethető. Például egy olyan hétvégével, amilyet Szabó épp tavaly teljesített ezen a pályán.  Szabó Krisztián tavaly nagyot ment ezen a pályán! A „ralikrossz templomaként” emlegetett franciaországi Loheac valóban kultikus helyszín: a bretagne-i..

Vízilabda: A Komjádiban lesznek az európai Szuperkupa-mérkőzések

img

Az Európai Úszó Szövetség döntése értelmében november 4-én Budapest rendezheti a férfi és női vízilabda európai Szuperkupa-mérkőzést – jelentette be Nemcsik Balázs, Magyar Vízilabda Szövetség ügyvezető igazgatója a két szervezet keddi közös budapesti sajtótájékoztatóján. Az igazgató hozzátette: a felújított Komjádi Uszodában előbb a női LEN Kupa győztese, az UVSE mérkőzik meg az Euroligát elhódító orosz..

Hanga Ádám: A horvátok ellen is nyerhetünk, miért ne?

img

Hanga Ádám szerint az NBA-játékosokkal teletűzdelt horvát válogatott is legyőzhető a kosárlabda Európa-bajnokság kolozsvári csoportkörében. A magyar klasszis a DIGI Sport híradójának azt mondta, örül, hogy nem a románokkal kezdünk pénteken. 1999. június 23-án játszotta utolsó Eb-meccsét a magyar válogatott, 18 év elteltével idén ismét tagjai lettünk a 24 csapatos elitmezőnynek. Spanyolországgal, Montenegróval,..