misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

LEGYEN JÚLIUS 31. A GONDOSKODÁS NAPJA!

A Ferencvárosi Torna Club és a Magyar Olimpiai Bizottság Mező Ferenc Sportbizottsága felhívással fordul minden magyar sportegyesülethez és sportalapítványhoz!

A Sportbizottság a nevét arról a Mező Ferencről kapta, aki az 1928-as amszterdami olimpián szellemi olimpiai bajnokságot nyert, és nagy szerepe volt a MOB megalapításában

A múlt tisztelete, a hagyományok ápolása és minden magyar élsportoló megbecsülése jegyében az ország egyik legnagyobb egyesülete és az olimpiai, világbajnokokat tömörítő szervezet azt javasolja, a jövőben legyen július 31. a Gondoskodás Napja, amikor valamennyi sportszervezet alaposan felméri, egykori élversenyzőinek miben, mivel segítheti sorsát. 

A Ferencvárosi Torna Club tavaly decemberben azzal a céllal is kötött stratégiai együttműködési megállapodást az egyik legnagyobb magyarországi karitatív szervezettel, az Ökumenikus Segélyszervezettel, hogy állandó partnere legyen a társadalmi felelősségvállalásban. Az FTC 2015-ben minden hónapban a korábbiaknál is aktívabban áll ki egy nemes cél, ügy mellett. Ennek jegyében idén januárban az elesettek, rászorultak, szegények ügyét karolta fel és indított ételosztási akciót. Februárban a beteg gyerekekre gondolt a klub, a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán igyekezett segíteni. Márciusban, amikor többek közt a Faji Megkülönböztetés elleni Nemzetközi Küzdelem Napját is tartották, az FTC tovább folytatta a 3 éve megkezdett küzdelmét a rasszizmus, a kirekesztés ellen.

Április az egészségvédelemé volt, a Nemzeti Rákellenes Napon a klub segítségével bemutatkozott a sportsajtónak a Magyar Rákellenes Liga és kiderült, hogy a rák ellenes küzdelemre a Ferencvárosi Torna Club a rák elleni küzdelmet jelképező színes szalagok feltűzésével hívta fel a figyelmet a nagy érdeklődéssel kísért Újpest elleni derbin. Májusban, amikor az Esélyegyenlőség Napját tartják, akkor az FTC a Társ a Bajban Személyi Sérültekért Egyesülettel közös akcióval kívánta jelezni, mennyire fontosnak tartja a klub a sérült emberek megsegítését. A közösen megtartott flashmob az országhatárokon kívül is komoly visszhangot váltott ki. Júniusban a Nemzetközi Duna Napon a klub labdarúgói a Duna védelmére és a folyók megóvására hívták fel a figyelmet.

Júliusban a zöld-fehér klub figyelmét az egykori élsportolók, az idős élversenyzők felé fordítja. A Fradi Családban hagyomány, hogy a klub korábbi sportolóinak nem engedik el a kezét. Azonban a segítség nem jut el mindenhová és mindenkihez. Juttatás csak a nagy sikereket elért bajnokoknak jár, miközben sok ezer magyar bajnok, érmes, első osztályú sportoló szenvedi meg az idős kort. A MOB Mező Ferenc Sportbizottsága, amely korábban alapítványként működött, hosszú ideje kezeli figyelmesen a nehéz helyzetbe került idős sportemberek ügyeit. Példás gonddal törődik az idős, egykor sok sikert aratott, arra rászoruló sportemberekkel, szakvezetőkkel és özvegyekkel, igyekszik javítani szociális helyzetükkel. Az egyedi eseteket gyorsan, figyelmesen kezelik. Rendkívül értékes munkával járulnak hozzá a hagyományok ápolásához, a múlt tiszteletéhez, megbecsüléséhez.


 


 

A Sportbizottság a nevét arról a Mező Ferencről kapta, aki az 1928-as amszterdami olimpián szellemi olimpiai bajnokságot nyert, és nagy szerepe volt a MOB megalapításában. A bizottság legfőbb feladata, hogy gondoskodjon a korábbi magyar élsportolókról, olimpikonokról. Nemcsak sportolókat, hanem azok özvegyeit, vagy korábbi edzőit, segítőit is támogatják. Az anyagi segítségnyújtás mellett a bizottság abban is segít, hogy a korábbi sportolók részt vehessenek az olimpiák 50 éves évfordulójára rendezett megemlékezéseken. Emellett hajókirándulásokat, színházlátogatásokat szervez, így a magyar sportot korábban magasba emelő legendáink egységét összetartja.

Az FTC a MOB Mező Ferenc Sportbizottságának útjai és szándékai most találkoztak. A klub és a szervezet közösen arra hívja fel a magyar sportegyesületek figyelmét, hogy továbbra is szorosan fogják korábbi élsportolóik kezét, ne engedjék el őket, ne hagyják magukra, kutassák fel őket, tudják meg, miben segíthetnek. Minden magyar sportegyesület kötelessége, hogy támogassa idősödő élversenyzőit, hogy ők tapasztalataikkal, klubszeretetükkel és hűségükkel még sokáig tehessenek a magyar sportért.

A cél, hogy legyen minden év július 31-én egy nap, amikor a szokásosnál is alaposabban végig gondolja mindenki, kiért, mit és hogyan tehet! Legyen július 31. a Gondoskodás Napja! A csatlakozó sportegyesületek, szervezetek vállalják, hogy ezen a napon minden évben tájékoztatást adnak és kérnek idős élsportolóikról. Kérjük, csatlakozzanak az FTC és a MOB Mező Ferenc Sportbizottság felhívásához!

 



Itt az új Vasas-szakosztály Fegyelmi okokból kitették a wimbledoni hősöket a teniszválogatottból