misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Öt magyar világbajnoki aranyérem Tokióból

img

Fantasztikus magyar szereplés a sporttörténelmi fekvenyomó világbajnokságon. Tokió adott otthont az első olyan vb-nek, amelyen a  klasszikus kategória mellett speciális fekvenyomó ruhát viselő versenyzők is indultak. A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint a klasszikus kategóriában a felnőtteknél Szabó Ágnes (Orosházi Toldi SE, +84 kg), a  masters mezőnyben pedig Lombosi Melinda (+84kg, Erőművek SE) és..

Teke-vb: A női válogatott ezüstöt nyert, a férfiak bronzérmesek lettek

img

Véget ért a tekézők csapat-világbajnoksága Csehországban. A Rokycany-ban megrendezett világversenyen a nők és a férfiak is érmet szereztek. A női nemzeti csapat a döntőben 5-3-ra kikapott a horvátoktól, így végül ezüstéremmel zárt. A férfi válogatott a kisdöntőben volt érdekelt, ahol 6-2-re verte Horvátország legjobbjait. A férfiaknál a szerbek szerezték meg a világbajnoki címet, miután a fináléban 6-2-re..

Babos Gábor ezüstérmes a kendo Eb-n

img

A második helyen végzett a férfi egyéni versenyszámban Babos Gábor a Belgrádban megrendezett kendo Európa-bajnokságon. A japán vívás kontinensviadalán Babos Gábor kiválóan szerepelt már a csapatversenyek során is, ahol - bár válogatottunk nem szerzett érmet - a magyar versenyző részesült a Küzdőszellem (Fighting spirit) díjban. Az egyéni küzdelmek során Babos Gábor lengyel, francia és osztrák ellenfele..

Kozsák György bronzérmes a szambó Eb-n

img

A harmadik helyen végzett a – NOB által tavaly elismert – Nemzetközi Sambo Szövetség spanyolországi Európa-bajnokságán Kozsák György. A magyar versenyző az orosz eredetű katonai birkózásból kifejlődött sportágban a combat szambó szakág 90 kilós súlycsoportjában szerzett bronzérmet – adta hírül a Magyar Sambo Országos Szakszövetség. A Gijónban megrendezett kontinensviadalon Kozsák Györgyöt az elődöntőben az..

Tizenkét magyar arany a budapesti kick-box világkupán

img

Minden szempontból sikeres volt a fővárosi BOK Sportcsarnokban lebonyolított kick-box világkupa. Az immár 25. alkalommal megrendezett versenyen rekordlétszámú mezőny, 42 ország közel 1700 sportolója indult. A magyar versenyzők teljesítették a hazai szövetség céljait, miután 12 felnőtt aranyéremmel felülmúlták a tavalyi szereplést. A vk nagy sportdiplomáciai sikert is hozott: Király István lett a sportág európai..

A karatés Hárspataki Gábor olimpiai kvalifikációs érme

img

A harmadik helyen végzett Hárspataki Gábor az Isztambulban megrendezett olimpiai kvalifikációs karate versenyen. A 102(!) ország 1800 sportolójának részvételével lebonyolított viadalon az MTK versenyzője a 75 kg-os súlycsoportban 190 induló között lett bronzérmes. A hatalmas mezőnyben Hárspataki Gábor a selejtezők során öt nyertes küzdelemmel – sorrendben az azeri Ibrahimov, a macedón Iszmail, a belga Okimela, a..

Király István lett az európai kick-box szövetség elnöke

img

Hatalmas magyar sportdiplomáciai sikert hozott a péntektől vasárnapig Budapesten zajló kick-box világkupa. Az eseményen az európai kick-box szövetség, a WAKO Europe elnökének választották az eddigi első alelnök Király Istvánt – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség. Tavaly ősszel hunyt el – az immár a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által is elismert – kick-box világszervezet, a WAKO első embere, a szerb..

Táncsport - Zsámboki Marcell maradt az elnök

img

Zsámboki Marcell maradt a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke. A sportvezető 2018 nyarán vette át a szövetség irányítását, miután elődje, Sági István lemondott. Az elnöki posztra Zsámboki Marcellen kívül Sándor Zoltán pályázott, a közgyűlés végül előbbinek szavazott további három évre bizalmat. Zsámboki Marcell a Magyar Táncművészeti Egyetem docense a Koreográfus- és Táncpedagógus Intézet korábbi igazgatója...

Két magyar karatés is kijutott az Európa Játékokra

img

Két magyar karatés,  Tadissi Martial és Hárspataki Gábor is ott lehet az Európa Játékokon. Az ötkarikás játékokhoz hasonlóan négyévente sorra kerülő rendezvényt június 21. és július 1. között rendezik meg a fehérorosz fővárosban.  A négy évvel ezelőtti, első alkalommal lebonyolított Európa Játékok – túlnyomórészt olimpiai sportágak vetélkedéseit tartalmazó – programjában is helyet kapott a karate, és az ezúttal..

Négy sportággal bővült a Nemzeti Versenysport Szövetség

img

A Nemzeti Versenysport Szövetség együttműködési megállapodást kötött a Magyar Antidopping Csoporttal, valamint négy sportágat felvettek a tagszervezetek közé. - Jó évet zártunk – értékelte az NVESZ 2018-as esztendejét Dr. Mészáros János. Az elnök kiválónak nevezte a Magyar Antidopping Csoporttal való kapcsolatukat, amelynek további fejlesztése érdekében együttműködési megállapodást írt alá Dr. Tiszeker Ágnessel,..Next posts