misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Miklós Edit történelmet írt

Az olimpiai bajnok Maria Riescht is maga mögé utasította Miklós Edit, olimpiai hetedik helye sporttörténelmi, ilyen jól magyar alpesi síző még sohasem ment olimpián. A téli olimpia kombinációs alpesi számában a csíkszeredai Miklós Edit a magyar sísport legjobb helyezését érte el a 16. hellyel, és akkor azt mondta: ez csak a kezdet, lesiklásban a legjobb hat között lesz. Úgy indokolt, hogy a pálya alsó és..

Nehéz időjárási viszonyok között is megrendezték a X. freeride snowboard és sí magyar bajnokságot

A szervezők több hónapig készítették elő a jubileumi freeride snowboard és sí magyar bajnokságot, az időjárás azonban idén sem könnyítette meg a rendezők és a versenyzők helyzetét. Az előrejelzés egész hetes havazást mutatott, amely a pályán kívüli csúszáshoz kitűnő, a versenyszervezés esetében viszont komoly problémát jelenthet. A bajnokságot végül a havazás ellenére megtartották. A snowboardosok között Bársony..

Harmadik lett a junior teakwondo csapat Horvátországban

Déli szomszédainknál vizitált a válogatott a hétvégén. A terv a tavalyi eredmények felülmúlása volt. Sikerült, legjobbjaink két arany-, egy ezüst-, és nyolc bronzéremmel gazdagították a készletet. Kadet, junior és felnőtt mezőny gyűlt össze az M-2 elnevezésű tornán Horvátországban. Hetvenegy csapatból a magyar válogatott hatodikként zárt, a juniorok versenyében harmadik lett a csapat. Patakfalvy Luca..

Végső búcsút vettek Karl Erik Böhntől

Végső búcsút vettek Karl Erik Böhntől, a magyar női kézilabda-válogatott leukémiában elhunyt szövetségi kapitányától. A gyászszertartásra szülővárosában, a norvégiai Sandefjordban került sor kedd kora délután. Családtagok, barátok, korábbi játékosok, kollégák búcsúztak Karl Erik Böhntől a sandefjordi templomban, a szertartásról élőben számoltak be a norvég médiában. A templom már fél órával a szertartás..

Gyász: elhunyt Karl Erik Böhn, a női kéziválogatott kapitánya

Vasárnapra virradóra a tonsbergi kórházban hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 49. évében elhunyt Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott leukémiával kezelt szövetségi kapitánya. A hírt Andreas Smeby, Böhn barátja erősítette meg a norvég Tv2-nek. A norvég szakembernél februárban diagnosztizáltak leukémiát. Hat kemoterápiás kezelésen és egy csontvelő-átültetésen átesve novemberben úgy..