misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Schwarzenegger örült a röpladás lányok ajándékának

img

Megtörtént a nagy találkozó Arnold Schwarzeneggerrel. A vasárnapi Siker-napon női röplabda válogatottunk játékosai személyesen is válthattak néhány szót az osztrák származású filmsztárral, korábbi Mr. Universe-zel és kaliforniai kormányzóval. A nagy alkalomra való tekintettel a 28 év után az idei Európa-bajnokságra kijutó válogatottunk négy tagja – Szakmáry Gréta, Szombathelyi Szandra, Tálas Zsuzsanna és Vacsi..

Kemény Dénes: Magyarországnak kell az olimpia

img

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, az olimpiai védnöki testület tagja szerint Magyarországnak szüksége van az olimpiára, amelyből csak haszna származhat. - Ez olyan szerencsés időszak, amikor az úthálózatot fejlesztjük, a szállodai kapacitást bővítjük, a hiányzó sportlétesítményeket megépítjük, s majd ezután kiderül, megkapjuk-e az olimpiát - mondta Kemény Dénes, aki hozzátette, ha Magyarország..

Röplabda kupadöntők hétvégéje

img

Röplabda Magyar Kupa döntők bűvöletében telt a hétvége. Szombaton a nők, vasárnap a férfiak fináléját rendezték.   Röplabda Magyar Kupa, női döntőTeva Gödöllő–Vasas-Óbuda 2:3 (16, 18, –25, –22, –7) Fáy utca, 1400 néző. Vezette: Szabó P., Mezőfi.Teva Gödöllő: Lutter L. 3, Takács D. 5, Szakmáry 20, Széles 15, Csengeri 27, Fritz 6. Cs: Bánlaki (liberó), Kalotai, Nagy K., Radomszki. Vezetőedző: Horváth..

Hoki Múzeum nyílt a Városligeti Műjégpályán

img

Hoki Múzeum nyílt a magyar jégkorong bölcsőjének tekintett Városligeti Műjégpályán, ahol a csütörtöki ünnepségen a sportág több korábbi kiválósága is megjelent. Amint Tejfalussy Béla szervező, a múzeum 'atyja' elmondta: a magyar szövetségben öt éve alakult meg a történeti bizottság, amely mindig is feladatának érezte, hogy a relikviákat, ereklyéket összegyűjtse és bemutassa a nagyközönségnek. Eddig csak időszakos..

Díjazták a legjobb utánpótláskorú sportolókat

img

Tóth Krisztián cselgáncsozó és Kárász Anna kajakozó érdemelte ki 2014. legjobb utánpótláskorú sportolójának járó elismerést, amelyet a csütörtök este megtartott XI. Héraklész Díjátadó Gálán adtak át. A rendezvényen a tavalyi korosztályos és felnőtt Európa- és világbajnokságain, valamint a nankingi ifjúsági olimpián legeredményesebben szereplő utánpótláskorú versenyzőket, valamint edzőiket díjazták. A gálát..

Kotsis Edina bronzérmes a teakwondo klubcsapat Eb-n

img

Az Antalya-Belekben zajló teakwondo klubcsapat Eb nyitónapján a viadal egyetlen magyar résztvevője Kotsis Edina megszokott súlyától eggyel feljebb, 62 kg-ban szerzett bronzérmet és mellé fontos világranglista pontokat.   Törökországból a magyar szövetség vezetője, Patakfalvy Miklós adott helyzetjelentést a wtftaekwondo.hu - nak, azaz a magyarországi szakszövetség hivatalos weboldalának. Tájékoztatása szerint a..

Borkai Zsolt: Az emberek politikától mentesen kell kialakítani a véleményüket az olimpiával kapcsolatban

img

Borkai Zsolt szerint a Magyar Olimpiai Bizottság legfontosabb feladata, hogy a lakosságnak azt a 40 százalékát is meggyőzze, amely jelenleg nem támogatja a 2024-es olimpiai pályázatot. Borkai politikamentes döntést szeretne A MOB elnöke a Digi Sport keddi Reggeli Start című műsorában úgy fogalmazott, nagyon fontos, hogy az emberek politikától mentesen, csak a tények alapján alakítsák ki álláspontjukat. Ezért kell..

Életmód: A túl sok és gyors tempójú futás épp oly káros lehet, mint a mozgásszegény életmód

img

A túl sok és gyors tempójú futás épp olyan káros lehet az ember egészségére, mint a mozgásszegény életmód - derült ki a Journal of the American College of Cardiology című szívgyógyászati szaklapban közölt dán tanulmányból.   A szakemberek több mint ezer egészséges futó, és nem futó embert vontak be a tanulmányukba. A résztvevőket tizenkét éven át követték figyelemmel. Az eredmények szerint azok körében volt a..

Olimpiai pályázat: döntés pénteken!

img

A Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlése pénteken várhatóan dönt a Magyarország olimpiai pályázatával kapcsolatos kérdésekről, miután decemberben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a gazdaságosabb olimpiák érdekében fogadott el reformcsomagot. Borkai Zsolt, a MOB elnöke december 12-én jelentette be: a magyar sport- és gazdasági élet fontos szereplőit kérte fel arra, hogy tanácsaikkal és javaslataikkal önkéntes alapon..