misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Több tonnát mozgattak a magyarok Luxemburgban

img

Remekeltek a magyarok a Luxemburgban megrendezett klasszikus fekvenyomó Európa-bajnokságon. A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint az összes kategóriát beleszámítva a küldöttség hét arannyal, négy ezüsttel és két bronzéremmel térhetett haza.   A felnőtteknél a női open mezőnyben a tokiói világbajnok, korábbi Európa-csúcstartó Szabó Ágnes ezüstérmes lett. Ugyancsak másodikként zárt a..

Szumó: Egy arany, egy bronz az Európa Kupán

img

A magyar szumó válogatott tagjai egy arannyal és egy bronzzal zárták a lengyelországi Európa Kupát. Krotoszyn adott otthont a világversenynek, ahol a férfi 100 kilogrammos kategóriában Molnár Tamás aranyérmes lett. Molnár Tamás a dobogó tetején A másik magyar érem Szilágyi Erik nevéhez fűződik. A magyar klasszis a 85 kilogrammos mezőnyben bronzérmet szerzett. A két érmen kívül több pontszerző helyet is..

TF-es kick-boxos sikerek az egyetemi Európa-bajnokságon

img

Hat arany-, két ezüst- és két bronzérmet nyertek a magyar kick-boxosok Zágrábban, az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) küzdősport Európa-bajnokságán. A sportág képviselői először vehettek részt az egyetemi Eb-n, ahol a kick-box mellett három, a 2020-as olimpián szereplő küzdősport – cselgáncs, tekvandó és karate – képviselői indultak. A kick-boxos diadalok a Testnevelési Egyetemet a felsőoktatási intézmények..