misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Sofron István: Újra elérhető az A csoport

Vajmi kevés időt tölthettek az ünnepek alatt családi körben a fehérvári jégkorongozók. Karácsony másnapján és újévkor is játszottak.

Sofron István, a SAPA Fehérvár AV 19 válogatott csatára már megszokta, hogy afféle fékezett habzású szilveszteri bulival ünnepli az új évet. Éjfélkor egy gyors koccintás, aztán irány az ágy, hiszen január elsején Bécsben, a Capitals ellen hokiztak. Nem igazán jól, mert egy hármast kaptak. Ennek ellenére nem elérhetetlen számukra a biztos rájátszást érő hatodik hely. Csak tartósítani kellene azt a jó formát, amit a szilveszter előtti napon a Városligetben mutattak.
– A Klagenfurt elleni 5-2-vel a vendégek tizenegy mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát törtük meg – mondta Sofron a Lokálnak. – Ilyenkor sajnáljuk, hogy oly sok pontot elvesztegettünk a szezon elején. Ellenfeleink többsége négyszer-ötször annyi pénzből gazdálkodik, mint mi, de így is fel tudjuk venni velük a versenyt. A rájátszásban pedig minden előfordulhat.
Mindenesetre az osztrák bajnoki küzdelmek végeztével sem sokat pihenhetnek a hokisok, hiszen április végén az osztrák, kazah, lengyel, dél-koreai és ukrán válogatottal találkoznak a divízió I-es vb-n. Itt újra az A csoportba jutás a tét.
– Nehéz, de nem elérhetetlen feladat, két éve is kiharcoltuk a feljutást, s ha Ukrajna helyett mégis Ausztria lesz a házigazda, csodás szurkolóink segítségével 2018-ban újra a legjobbakkal játszhatunk a vb-n.



Szerezze vissza alakját ezzel a kihívással! Ki mondta, hogy hóban nem lehet futni?