misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

PLER kézilabda: A cél továbbra is a feljutás!

A tavalyi szezon végén az NB I-ből kieső PLER-Budapest férfi kézilabdacsapata minél hamarabb szeretne visszakerülni a legjobbak közé. Kránitzék a Dabas mögött ötpontos hátrányból várják a bajnokság februári folytatását.

 Tóth Patrikék a Telekom Veszprém U23-as csapata elleni győzelemmel zárták a bajnokság 2016-os első felét (Pap Csilla)

– Minden évben az volt ránk jellemző, hogy újjá kellett építeni a csapatot, és egyre alacsonyabb lett az átlagéletkor. Ennek is köszönhető, hogy a másodosztályba került az együttes. Idén nyáron szinte egy junior korú társasággal vágtunk neki a szezonnak – foglalta össze a Lokálnak Kovács Mihály, a PLER-Budapest nyáron kinevezett vezetőedzője, hogyan is vágtak neki a 2016/2017-es szezonnak.
Hozzátette, persze vannak idősebb játékosok a keretben, hiszen a másodedzőként és játékosként is funkcionáló Laurencz Szabolcs, valamint Gigler István képviseli a rutint, ők elmúltak harmincévesek, a többség legalább egy tízessel fiatalabb náluk.

– A csapat azokból áll, akik korábban kevesebbet játszottak a felnőtteknél, idén viszont kulcsszerep hárul rájuk. Úgy kell idén szerepelnünk, hogy jövőre kimondhassuk, cél a feljutás. Jól kezdtünk, de három vereség meghatározta a szereplésünket. Nem mondom, hogy a második helyről várva a folytatást nem ledolgozhatatlan a hátrányunk a Dabassal szemben. Benne van a pakliban, hogy idén már nem jutunk fel, de természetesen sportemberekként nem úgy állunk neki. A vezetőség, a szponzorok és a játékosok is bizakodók, de ilyen fiatal játékosoknak meccsrutinra van szükségük. Az eredményeken látszik, hogy van hová fejlődnünk. A Dabas gazdaságilag és tapasztalatban előttünk jár, három éve folyamatosan szeretnének felkerülni, és most nagy esélyük van rá.

A másodosztály kiírása szerint a Keleti és Nyugati csoport első helyezettjei jutnak fel az NB I-be, de onnan nyáron nem lesz kieső, azaz valóban még nagyobb esélyük lehet a lőrincieknek kivívni a feljutást.
– Azért olyan félelmem van, hogy a tehetséges játékosokat idén is, mint minden évben, a szezon végén elszipkázzák a nagyobb, jobb lehetőségeket kínáló együttesek. Nagyon sok a tehetség a klubnál, akiknek megtartásáért mindent megteszünk, de csak egy szintig vagyunk versenyképesek – tette hozzá a szakember.



Marosi Ádám: a sport szorgalomra és kitartásra nevel Hazaköltözött a válogatott tornász – most már edzőként is kipróbálhatja magát