misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Nick Árpád 64 éves, de még elhúzna egy kamiont

Bár Nick Árpád már a 64 felé közeledik, nem mutatja semmi jelét a fáradásnak. Karizmánál talán csak a szíve nagyobb, hiszen foglalkozik gyerekekkel, nyugdíjasokkal, és az elhagyott kutyák sorsát szintén a szívén viseli, de saját elmondása szerint egy 15 tonnás kamiont még akkor is elhúzna, ha álmából ébresztik fel.

– Furcsa nekem ez a kor – mondta Árpi a Lokálnak. – A húszas éveimben kezdtem el a testépítést, és körülbelül négy évvel ezelőtt visszatértem a versenyzéshez is, amit sokáig hanyagoltam. A barátaim beszéltek rá, és igazuk volt. Idén Európa Kupát és világbajnokságot is nyertem Masters kategóriában, amelyben a 60 évnél öregebbek versenyeznek. 215 kilót húztam fel a földről, ami világrekordnak számít. Sokszor mondják, hogy ne erőltessem meg magam, vigyázzak, de nem tudnak lebeszélni semmiről. A versenyzés erőt ad és motivál, hogy ne öregedjek meg – mondta az erőember.
A kemény test érző szívet rejt, szabadidejében ugyanis nyugdíjasokat tornáztat.
– Szeretek az öregekkel foglalkozni. Mindig szeretettel várnak, családtagként fogadnak, és én is be szoktam állni közéjük, hogy együtt csináljuk a gyakorlatokat.
Árpi február elsején lesz 64 éves, de elmondása szerint még mindig el tudna húzni egy kamiont.
– Repülővel már nem próbálkoznék, de egy 15 tonnás kamiont még akkor is elhúznék, ha álmomból költenek fel.



Forradalmi győzelem - könyv az 56-os olimpiai bajnok tornászcsapatról Kapás Bogival lépcsőztek az ELTE-sek