misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Hosszú Katinka: Az itthoni világbajnokságon már egy győzelem is tízszer többet jelent majd...

Hosszú Katinka harmadik lett az európai hírügynökségek - köztük az MTI - 2016 legjobb európai sportolóiról rendezett szavazásán. A lengyel PAP által lebonyolított voksoláson az idén a válogatottal Európa-bajnok, a Real Madriddal pedig Bajnokok Ligája-győztes csatár, Cristiano Ronaldo végzett az élet, 24 ponttal előzte meg a második helyen végző brit teniszezőt, a Rióban olimpiai bajnoki címét megvédő és a világranglistán élre ugró Andy Murray-t. A nyári játékokon három arany- és egy ezüstérmet nyerő Hosszú Katinka 68 pontos hátránnyal lett harmadik. A bajai úszó így is a legjobb női sportoló lett a listán. Világsztárunk arra készül, hogy jövőre még jobb évet produkál majd, mint az idei volt.


 


"Nagyon hosszú és kemény év volt, olimpiával, Európa-bajnoksággal, világkupa-sorozattal és rövidpályás világbajnoksággal, de nagyon sikeres, ezt azért az úszásban könnyű mérni. Többször is kérdezték tőlem, hogy jövőre miképpen tudnám ezt felülmúlni, de azzal, hogy itthon lesz a világbajnokság, már a győzelem biztosan tízszer annyit jelent majd".
Hosszú Katinka hangsúlyozta, a kiváló eredmények ellenére edző-férjével, Shane Tusuppal együtt folyamatosan keresi, üldözi az új kihívásokat, hiszen ha továbbra is sikeres akar maradni, akkor nem dőlhet hátra.
"Shane-nel mi létrehoztunk egy nem létező úszót, akit folyamatosan kergethetek. Szerencsére ilyen még nincs a világban, de így kell gondolkoznom" - fogalmazott. Kiemelte, hogy többek között a világcsúcsok üldözése is egy feladat, például 200 méter vegyesen is szeretne még 2:05 perc alatti időt úszni.
Hosszú Katinka a riói olimpiát követően saját klubjával is foglalkozott, amint azt megjegyezte, az Iron Aquaticsban egy más szellemiségben szeretnének dolgozni, egy olyan kultúrában, ahol a fiatalok szeretik a sportágat. Hozzátette, a szakmai felkészülésben is nagyobb hangsúlyt fektetnek a technikára az erőnléttel szemben. Ugyanakkor kijelentette, hogy a klub igazi eredményeit 10-15 éven belül lehet majd igazán látni.



Hosszú Katinka kérdésre reagált a Magyar Úszó Szövetségben kialakult helyzetre, Gyárfás Tamás elnök lemondására is. "Nemcsak számomra, hanem a magyar úszósport számára is fontos, hogy mi lesz a következő lépés. Már az siker, hogy változás következik, ugyanakkor figyelni kell arra, hogy ez pozitív legyen" - mondta.

Arra a felvetésre azonban, hogy kiáll-e valamelyik lehetséges elnökjelölt mellett, azt válaszolta: "az úszók összefogtak és megtették az első lépést, de nem nekik kell megmondani, ki legyen".

A hírügynökségek voksolásán az első húszba még egy magyar fért be, méghozzá a Rióban szintén háromszor győztes Kozák Danuta kajakos, aki 17. helyen végzett.
    A szavazáson, melyen még sosem győzött magyar sportoló, 27 hírügynökség vett részt.



Magyar ökölvívókra csaptak le a külföldi klubok! Boronkay Péter paralimpikon tartott előadást általános iskolás gyermekeknek