misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Még nem kísérletezhet az új kapitány

Nem félti sem a fejét, sem az állását a férfi vízilabdázók most kinevezett szövetségi kapitánya, Märcz Tamás. Pedig a szurkolók számára már az ezüstérem is kudarc lenne a jövő évi budapesti vizes világbajnokságon - olvasható a lokal.hu-n.


 

 

– Ha félteném a bőrömet és az állásomat, akkor nyilván nem pályáztam volna a kapitányi tisztségre. Remegő szájszéllel sem a vízben, sem a parton nem lehet komoly eredményt elérni.
– Elődje, Benedek Tibor mindjárt arannyal nyitott első vb-jén, most is ez lenne cél?
– Az kivételes helyzet volt, de abból a sikerből mi is profitálhatunk, a később megnevezendő segítőimmel szeretném az elődöm által meghonosított vérbeli profizmust továbbvinni. Mellesleg az a legfőbb célom, hogy minden egyes meccset megnyerjünk, legyen az vb- vagy felkészülési találkozó.

– Kinevezésében szerepet játszhatott az is, hogy kettős állampolgárként az olasz válogatottban is játszott?
– Talán inkább az, hogy itthon és kint is olyan kiváló szakemberekkel dolgozhattam, mint Gerendás György, Kemény Dénes vagy Alessandro Campagna. Bőven volt kitől tanulnom.

– Szabályváltozások előtt áll a sportág, ez vajon a javunkra válik?
– Alkalmazkodnunk kell, bár szerintem a póló mostani változatával sincs túl sok baj, ha csökkentjük a csapatok létszámát, azzal a taktikai repertoárt szűkítjük.

– Lesz meglepetés a válogatott keretében?
– Alig öt hónap múlva kezdődik a vb-felkészülés, sokat nem kísérletezgethetünk, szóval a korábbi válogatott magjára számítok, de a végső keret kijelölésekor talán lesz némi meglepetés.



70 éves a Magyar Röplabda Szövetség 15 színpad, 200 fellépő az egészség és a mozgás jegyében