misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Magyar ökölvívókra csaptak le a külföldi klubok!

Még Karácsony előtt, a Genfi-tó partján tartotta rendkívüli, jubileumi közgyűlését a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség, ahol sor került a World Series of Boxing, azaz szövetség által működtetett félprofi világliga draftjára, a játékosbörzére, melyen az öt magyar jelöltből hárman elkeltek.


A lokal.hu beszámolója szerint Lausanne-ban, azaz AIBA székhelyén tartották meg a hetedik idényét kezdő WSB draftját, amelyre a Magyar Ökölvívó-szövetség Csóka Nándort (52 kilós versenyző), Varga Miklóst (60 kilós versenyző), Bacskai Balázst (69 kilós versenyző), Harcsa Zoltánt (75 kilós versenyző) és Bernáth Istvánt (+91 kilós versenyző) jelölte. Némi meglepetésre a tavaly a venezuelai csapatban szereplő népszerű Bacskai és a korábban már megszűnt milánói franchise-t erősítő Varga, a két rutinos harcos nem kelt el, ugyanakkor a londoni British Lionhearts, az Oroszlánszívűek gárdája kiválasztotta az újonc Csókát és megtartotta a legutóbb is a briteknél szolgáló Harcsát, míg a marokkói Atlas Lions, az Atlasz-hegység Oroszlánjai lecsaptak a korábban az asztanai klubban megforduló Bernáthra.

Csóka Nándor a British Lionhearts csapatához került

A 2017-es szezont az eddigi 16 helyett már csak 12 csapat kezdi meg, ami bizonyos anyagi problémákra enged következtetni. A 12 franchise-t földrajzi alapon három csoportba osztották, az amerikai csoportba az Argentina Condors, a címvédő Cuba Domadores, a Caciques Venezuela és a még névvel sem rendelkező kolumbiai franchise került, az európaiba a marokkói Atlas Lions, a francia The Fighting Roosters (Harcos Kakasok), a British Lionhearts (Oroszlánszívűek) és az Italia Thunder (Villámlás) került, míg az ázsiaiba az ugyancsak még névtelen orosz csapat, a kazah Astana Arlans (Farkasok), a China Dragons (Sárkányok) és az üzbég Uzbek Tigers (Tigrisek). A legtöbb csapat hazai erőkből építkezik, csak a britek, marokkóiak, franciák és venezuelaiak dolgoznak „hozott anyagból” 

 



Kapás Bogival lépcsőztek az ELTE-sek Hosszú Katinka: Az itthoni világbajnokságon már egy győzelem is tízszer többet jelent majd...