misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Az év kerékpáros kihívása: lehet-e 800 km-t tekerni 24 óra alatt?

A tavalyi sikeres bemutatkozás után augusztus 23-24-én ismét a kiskunlacházi repülőtéren tekerhetnek azok, akiket az extrém távok hoznak izgalomba - 12 vagy 24 óra bringázás -, extrém körülmények közt. Extrém, mert, hogy árnyék egy szál se, ha meg fúj a szél, akkor igazán fúj, olyankor elég a nyeregben maradni.A jó hír viszont az, hogy a reptér betonja továbbra is tükörsima, s a 7 km-es körpályát könnyű lesz betanulni. A versenyszámok választéka is pazar:
- 21 km görkorcsolya és görsí (rajt szombat 10.00),
- 50 km-es mezőnyverseny (rajt szombat 12.00),
- 12 órás és 24 órás kerékpározás (rajt szombat 15.00),
- 100 mérföld (rajt vasárnap 00:00),
- 100 km (rajt vasárnap 9.30).

A versenynap fő attrakciója mindenképp a 24 órás egyéni kerékpáros szám. Itt a fizikai, lelki és technikai teljesítmény mellé társul az a ritka élmény, hogy a sok-sok megtett kör mellé éjjel a hold fénye adja majd a hangulatvilágítást. Tavaly közel 300 résztvevővel és egy hatalmas 24 órás országos csúccsal mutatkozott be az ultrakerékpározás Magyarországon. A 23 éves mezőtúri Pályi Csaba 798 km-rel (114 kör, 33,25 km/h-s átlagsebesség) jegyezte az új rekordot. Pályi teljesítménye azonos azzal, mintha kerek egy nap alatt eltekert volna Budapestről a horvátországi Makarskáig, Vagy mondjuk a mezőtúri fiatalember ötször lekerekezte volna a Budapest-Mezőtúr távot, majd még hozzá 18 kilométert. Vajon új országos csúcs születik-e az idei évben is? Pályi Csaba célja nem is lehet más!
- Felkészültebb vagyok, mint egy éve ilyenkor és a célom az, hogy a hétvégén átlépjem a 800 km-t. Nem lesz könnyű verseny, a tavalyinál több kihívóra is számítok.

A verseny mellett a baráti társaságoknak, a szurkolóknak lehetőségük nyílik arra, hogy jó hangulatban együtt töltsék az időt, vagyis megéri sátorral is felszerelkezni. Minden adott egy jó sportprogramhoz, különleges helyszín, igazi teljesítmények, barátok és jó hangulat.

További info: 24orabringa.huAz első magyar, aki átússza a Tsungaru-csatornát Elfújta a szél a csúcsot