misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Magyar teniszező 32 éve nem ért el ilyen nagy sikert!

Ez a magyar teniszsport legnagyobb sikere az elmúlt 32 évben: Stollár Fanny egyéniben megnyerte a Moszkvában rendezett U16-os tenisz Európa-bajnokságot, párosban pedig Gálfi Dalmával az oldalán győzött.

tenisz


A 15 éves Stollár a döntőben 6:4, 6:0-ra verte az orosz Anna Blinkovát, míg a páros fináléban Gálfival 6:4, 6:3-ra győzött le egy hazai duót.

A korosztályos Eb-n 1988 óta nem nyert magyar páros. Az egyéni győzelem eddig három magyarnak sikerült, Temesvári Andreának 1981-ben és 1982-ben, Vidáts Rékának 1995-ben és Babos Tímeának 2008-ban, a duplázni azonban eddig csak Temesvári tudott 1982-ben.

Az Eb-n a fiúknál Valkusz Máté egyéniben és párosban is - oldalán Kotormán Ákossal - bronzérmet szerzett. A svájci Klostersben rendezett U18-as Európa-bajnokságon Bondár Anna és Barzó Lilla szintén bronzérmet nyert párosban


MEGJELENT A MI FOCINK CÍMŰ KÖNYV

Három évvel ezelőtt indult a mifocink.blog.hu, melyből szeptemberben mifocink.com lett. Az oldal azért jött létre, hogy olyan dolgokat írjon meg a magyar futballról, amelyet mások nem mernek, vagy nem akarnak megírni. Az oldal általam legjobbnak vélt cikkeiből – azért sok olyan cikk kimaradt helyhiány miatt, amit betettem volna – aztán megszületett ez a könyv. Azt gondolom, hogy a könyvből pontosan kiderül, az elmúlt években szinte semmi nem változott a magyar futballban. Sőt!


Mondanám, hogy amolyan görbe tükör lenne ez a magyar futballra, de szerintem az a görbe tükör, amit naponta olvashatunk. Azt vallom, rózsaszín szemüvegen keresztül szemléljük futballunkat, és ez az egyik legnagyobb hibánk. Sajnos, aki itthon le meri írni a rossz dolgokat, aki rá mer kérdezni a kényes dolgokra, az maga az ördög.


Rendelnél a könyvből?
Klikk a információkért: http://www.mifocink.com/?p=4533



Jönnek a csajok! Írány az ifjúsági olimpia