misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Duplázni akartak a Lutter-testvérek






A szombaton, Kispesten megrendezett egyetemisták és főiskolások országos strandröplabda bajnokságán a nőknél döntőbe kerültek a tavalyi győztesek. Csakhogy amíg Szabó Dorka ezúttal Molcsányi Ritával, addig Lutter Eszter húgával, Lizával indult, így az már a finálé előtt biztos volt, hogy csak egyikük védheti meg címét. Ez most előbbinek sikerült…

„Nekem ráadásul ez már nem is a második, hanem a harmadik MEFOB-bajnoki címem lett volna – mondta el ezzel kapcsolatban Lutter Eszter –, ráadásul mindhármon más párral indultam. Most azonban Dorkáék voltak az esélyesebbek és végül meg is tudták nyerni a döntőt. Persze jó lett volna győzni, de én az ezüsttel sem vagyok csalódott.”

Szabóék ugyan csak egy héttel korábban indultak együtt először versenyen, de mindjárt másodikak lettek a felnőtt országos bajnokság gyenesdiási fordulójában. Eszter viszont Lakatos Enikővel nyerte az első fordulót, s így ők képviselték színeinket Portugáliában, a Kontinentális Kupában, ahol végül a harmadik helyen zártak.

_REW2623
Fotó: Halász Enikő

„Enikő most nyaral, így vetődött fel, hogy most beszálljak Eszti mellé a MEFOB-ra – vette át a szót Liza. – Én csak ritkán szoktam strandröplabda-versenyeken indulni, akkor is csak kisebbeken. De a szüleink már régóta nagyon szerették volna, ha együtt indulunk egy versenyen, így végül nem kellett sokat győzködni.”

Liza a MEFOB-on duplázott volna, hiszen tagja volt az egy hónapja Gödöllőn, teremben aranyérmet nyerő Szent István Egyetem csapatának. Emellett a Teva-Gödöllővel Magyar Kupa-ezüstig és bajnoki bronzéremig jutott az idén, s a 22 éves feladó tagja volt az Európa-bajnoki selejtezőket végül sikerrel megvívó válogatott bő keretének is. Teremben így még túl is tett nővérén, aki mindkét versenysorozatban negyedik lett az Aluprof-TF csapatával.

„A következő bajnokságban már az MTK-ban játszom – árulta el az éppen most pénteken 24. születésnapját ünneplő Eszter –, de a héten a Vasassal veszek részt a horvátországi Pulában egy nemzetközi tornán. Igazából, csak viccből vetettem fel a dolgot a Vasasos lányoknak, akik azonban komolyan gondolták, és szavamon fogtak. A hétvégén aztán már Enikővel indulunk az ob negyedik fordulóján, Miskolcon, két héttel később pedig következik a döntő, a Margitszigeten, amit nagyon szeretnénk megnyerni.






Előre a négy közé.... Jönnek a csajok!