misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Tokió 2020 - Kvalifikációs ABC: kerékpár, országúti

Legutóbb a 2012-es, londoni olimpián indult magyar országúti kerékpáros ötkarikás játékokon. Mivel jelenleg nem szerepel magyar bringás Pro Tour-csapatban, így egynél több kvóta megszerzésére csekély az esély.


ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR
 
Összlétszám: 197 fő, 130 férfi, 67 nő
 Versenyszámok: mindkét nemnél mezőnyverseny és egyéni időfutam
 Indítható versenyzők egy országból: 5 férfi és 4 nő a mezőnyversenyben, 2-2 fő az időfutamban


Kvalifikációs rend:

férfi mezőnyverseny (130 induló):
Az országonkénti résztvevők számát a nemzetek 2019. október 27-i világranglistája alapján határozzák meg. Az első hat öt-öt, a 7-13. nemzet négy-négy, a 14-21. nemzet három-három, a 22-32. nemzet két-két, míg a 33-50. nemzet egy-egy versenyzőt indíthat. A maradék nyolc helyből kettő a házigazda japánoké, míg az afrikai és az ázsiai kontinensbajnokságon, valamint a Pánamerikai Játékokon két-két olyan nemzet szerez egy-egy kvótát, amely még nem kvalifikálta magát a tokiói játékokra.

férfi időfutam (40 induló):
Csak azok a versenyzők indulhatnak, akik szereztek kvótát a mezőnyversenyre. A világranglista alapján az első harminc nemzet egy-egy versenyzőt indíthat, a maradék tíz helyet a 2019-es világbajnokság legjobb tíz kerekese szerzi meg nemzete számára.

női mezőnyverseny (67 induló):
Az országonkénti résztvevők számát a nemzetek 2019. október 27-i rangsora alapján határozzák meg úgy, hogy az első öt négy-négy, a 6-13. nemzet három-három, a 14-22. nemzet pedig két-két versenyzőt indíthat. A házigazda japánok két versenyzővel lesznek érdekeltek. Így elkel 64 hely, a maradék hármat az afrikai és az ázsiai bajnokság, valamint a Pánamerikai Játékok legjobb, kvótával nem rendelkező országa kapja.

női időfutam (25 induló):
Csak azok indulhatnak, akik szereztek kvótát a mezőnyversenyre. A világranglista első 15 nemzetének egy-egy versenyzője indulhat, valamint a 2019-es világbajnokság első tíz helyezettje egy-egy kvótát szerez országa számára.


    



Harcosoké lesz a Sportaréna Tokió 2020 - Kvalifikációs ABC: ökölvívás