misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Nagy László: Nem tántorít el, hogy jobbszélsőt is játszom

A korábban a világ legjobbjának is megválasztott Nagy László amolyan kiegészítő emberként utazott el a kézilabda-vb-re a magyar csapattal, aztán - 37 éves kora ellenére - kulcsember lett belőle. A sérülések miatt már-már első számú jobbátlövőnek számít, de ami még meglepőbb, hogy jobbszélsőként is feltűnt a csapatban. A DIGI Sport híradójának azt mondta, kész bárhol játszani, a lényeg, hogy győzzön a csapat.


- Úgy indultunk neki ennek a vb-nek, hogy epizódszerep jut nekem, aztán hosszúra nyúlt egy-egy epizód, de a legfontosabb a válogatott sikere és eredményessége. A jobbszélső pozíció nyilván kicsit idegen lehetett a nézők számára, de éppen amiatt kellett, hogy minimálisra csökkentsük a cseréket támadásban és védekezésben. Ezáltal én támadásban olykor-olykor jobbszélen kaptam szerepet. Ez egyáltalán nem tántorított el, hiszen úgy vagyok vele, hogy a csapat eredményessége a legfontosabb – nyilatkozta a Veszprém klasszisa a Sport24-nek.


A csapat a Tunézia elleni győzelemmel nagy lépést tett a célok elérése felé, a jó folytatáshoz azonban úgy kellett a hétfő-keddi pihenő, mint egy falat kenyér. 
Ez most az egyik legfontosabb, legjobb két napunk abból a szempontból, hogy rendezzük a sorainkat. Mentálisan kicsit ki tudunk zökkenni a vb-ből, ez mindenféleképpen előny a számunkra. Nagy volt a terhelés, nemcsak nekünk, a többi csapatnak is, ez kétségtelen - próbálunk az erőnkkel gazdálkodni, igyekszünk rehabilitálni mind fizikálisan, mind mentálisan magunkat, és a legjobb körülmények között szeretnénk nekiesni a norvég csapatnak majd.

Hétfőn a norvégok legyőzték a svédeket, ezzel eldőlt, hogy a magyarok legjobb esetben is csak a hetedik helyért játszhatnak. Ha a csapatunk szerdán kikap Norvégiától, Egyiptom pedig legyőzi Tunéziát, akkor a gólkülönbség dönt, jelenleg Nagy Lászlóék 12 találattal jobban állnak a veszprémi edző David Davis afrikai válogatottjánál. Ha az előnyt megtartjuk, akkor a másik ágról, a hetedik helyért a horvát, spanyol, brazil hármasból kaphatunk ellenfelet. Amennyiben a mostani vb legjobb nyolc csapatából kerül ki a későbbi Európa-bajnok, akkor még a nyolcadik hellyel is elérhető a jövő évi olimpiai selejtező.


Csoknyai István szövetségi kapitány szerint lehet keresnivalónk a norvégok ellen. 
A norvégok pokoli gyorsak, egy-egy hiba után három-négy másodperccel, kontrával válaszolnak. Ha a gyors indításaikat meg tudjuk szűrni, le tudjuk redukálni, akkor nagyon komoly esélyünk lehet. Kemény hatos zónájuk van, kiváló kapussal, és támadásban is nagyon kreatív, jó játékot játszanak, de én azt gondolom, hogy bátran, ugyanazt a játékot játszva, amit idáig is folytattunk, jól felkészülve, lehetnek esélyeink a pont vagy pontok szerzésére.

 Egy arany és egy ezüstérmet szereztek fallabdázóink az Európai Körverseny legutóbbi állomásán Veres Roland Moszkvát is bevette