misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Amikor a hoki igazságos sportág

Október 27-én, kedden este került sor a múlt héten két, nagyarányú győzelmet arató MAC, és a román-magyar bajnokságok között őrlődő, utolsó helyezett Brassó meccsére a Tüskecsarnokban. Jászberényi József hokirovata.

 

A küzdelmes mérkőzésen végül a jobb csapat győzött, s egyben győzött a hoki igazsága is: körülbelül kétszer annyit volt a korong a hazai csapatnál és körülbelül kétszer annyi helyzetük is volt.

A Tüskecsarnokban mérsékelt, kb. 200 fős érdeklődés mellett került sor a MAC újabb bajnokijára. Nem meglepő ez, hiszen a Brassó továbbra sem tudja megoldani azt a problémát, hogy játékosait két bajnokságra kell felkészítenie, így a bajnokságok eredményeit követő szurkolónak ebben a mérkőzésben sok érdekesség nem kínálkozott.

Végül mégsem unatkozott a közönség, hiszen meglepően küzdelmes meccsen tartotta otthon a 3 pontot a hazai csapat.

A meccs úgy indult, hogy minden azonnal eldől, a MAC valósággal bedarálta az ellenfelét, s kevesebb, mint négy perc elteltével Terbócs meg is oldotta helyzetét, s máris a MAC vezetett. Ekkor, a játékot látva még azt is lehetett gondolni, hogy a MAC jelentős győzelmet arat, azonban a harmad közepére kialakult a nap koreográfiája: a MAC támad, a Brassó veszélyes kontrákat vezet. Ráadásul a szerencse is elpártolt a hazai csapattól: Nagy Krisztián zseniális szólója végén a kapusba lőtt.

Ugyanez volt a helyzet a harmad végén: kettős emberelőnyt nem sikerült kihasználnia a MAC-nak, hol egy benyúló bot, hol egy elcsúszott lövés, hol egy rossz ütemben érkező csatár volt az akadály. Az aránytalan helyzet, a felborult pálya folytatódott a második és harmadik harmadban is.

Az is párhuzam, hogy a MAC a több tucat helyzetéből ismét egyet belőtt. A meccseiket sűrűn követő szurkolók számára nem volt meglepő, hogy a gólt Ian MacDonald szerezte, aki már nem először húzta ki csapatát a bajból. A kanadai táblázaton immár a hatodik helyre feljövő, magas center a mezőnyben is kiemelkedik, a korongot gyakorlatilag nem lehet tőle elvenni, és remek passzokkal szolgálja ki társait. Emellett azonban a hazaiak szerencséjére, a legkevésbé ijed meg a váratlan helyzetektől, most is egy ügyes szóló végén helyezett a kapuba.

Mérsékelt izgalom csak a mérkőzés utolsó négy percére esett, de nem volt benne a meccsben, hogy a vendégek egyenlítenek: annyi történt, hogy a Brassó szokás szerint egy kontrát vezetett, amely ezúttal eredményes volt, Molnár révén. Arra azonban már nem volt erő, hogy akár csak egy olyan helyzetet kialakítsanak, hogy lehozhassák a kapusukat, így a MAC harcos, küzdelmes meccsen, kevés góllal, de megérdemelten győzött, s immár egy ponttal áll a DVTK mögött.

Folytatás pénteken, az erzsébeti csarnokban, a Fradi ellen.



Nemzetközi 4 tusa versenyt rendezett a Csepeli Öttusa VSE Teljes magyar csapat a prágai MMA-vb-n