misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Füredi Rebeka teakwondo junior Európa-bajnok!

A teakwondo Eb nyitónapján szerzett Nagy Niki-bronz után tegnap Füredi Rebeka ellenállhatatlan versenyzéssel nyerte a junior Eb 68 kg-os súlycsoportját. Patakfalvy Csenge ötödikként zárt.

A lettországi Daugavpilsben zajló junior Európa-bajnokságon Füredi Rebeka a legjobb 16 között kapcsolódott be a küzdelmekbe, és a német Derev ellen 11-1-es győzelemmel melegített úgy, hogy ellenfelét a büntetések miatt le is léptették. Az orosz Diubina elleni negyeddöntőben 17-10-es sikerrel biztosította a biztos érmet a magyar lány. A fináléba kerülésért úgy verte az olasz Passamontit 25-13-ra, hogy mindkét menet végén hátrányban volt, sőt a talján már 11-4-re is vezetett. A döntőben sem volt ellenszer Füredi teljesítményére, a francia Ble ellen végig vezetett, és 6-2-es diadalával az Eb második magyar érmét, első aranyát szerezte.

– Hónapok óta készültünk erre az Európa-bajnokságra, de a kiváló edzéseken és az edzőkön kívül rengeteg segítséget kaptam a családomtól és a barátaimtól – összegzett Rebeka, minek is köszönhető a pénteki diadalmenet. - Az elődöntőben volt olyan, hogy 4-11-es vesztésre álltam, ott egy pillanatra megingott az önbizalmam, de láttam, hogy a csapattársaim szurkolnak és Balázs (Tóth Balázs válogatott edző – a szerk.) is bíztatott, és végül meg is nyertem azt a meccset. A döntőben kicsit tartottam a francia lánytól, de tudtam, hogy ha már eljutottam idáig, nem szeretnék megállni.

Patakfalvy Csenge sérülésből felépülve érkezett a kontinenstornára. Az 55 kg-osok között első találkozója a legjobb tizenhat között egy moldáv lány ellen lett volna, ám Plop nem tudta hozni a súlyát, diszkvalifikálták. A negyeddöntőben az azeri Yesildal ellen még Csenge vezetett 2-0-ra az első menetet követően, a második után a rivális állt jobban (3-4). A záró szakaszt az azerbajdzsáni bírta jobban, és nyert 11-5-re. A magyar lány ötödik lett az Eb-n.

Práth Balázsnak (63 kg) már a 16 közé kerülésért meccselnie kellett. A dán Andersen elleni remeklése szoros meccset eredményezett, de a skandináv fiú 6-5-ös győzelmét hozta.

24-én, szombaton Patakfalvy Luca (46 kg) a 16 közé kerülésért a szerb Bericcsel mérkőzik, Gadácsi Dorottya (59) a nyolcaddöntőben svéd vagy moldáv rivális ellen kezd.

 



Mezei futó budapesti döntő: kiváló rendezés, csepeliek az országos döntőben Patakfalvy Luca is Eb-győztes a junior taekwondo Eb-n!