misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Patakfalvy Luca is Eb-győztes a junior taekwondo Eb-n!

A pénteki Füredi Rebeka-menetelés után szombaton sem maradtunk aranyérem nélkül. Patakfalvy Luca sem talált legyőzőre a lettországi korosztályos Eb-n, a 46 kg-osok között úgy ért fel a csúcsra, hogy az elődöntőt és a finálét idő előtt fejezte be.


A daugavpilsi kontinenstorna szombati napján Patakfalvy Luca a tizenhat közé jutásért a szerb Berics ellen kezdett, déli szomszédunkat 12-2-vel búcsúztatta. Az orosz Sakhautdinova 5-1-es legyőzése már azt jelentette, nyolc között van a magyar versenyző. A negyeddöntőben a lett Tarvida ellen vívta legszorosabb mérkőzését, de 2-1-es végeredménnyel jól jött ki belőle. 

A biztos érem tudatában az elődöntőben sem tudták megállítani, az ukrán Danshina ellen 12-0 volt az állás a harmadik menetben, a szabályok értelmében a tizenkét pontos különbségnél véget vetettek a találkozónak. Luca készülhetett a fináléra, ahol a Federici elleni összecsapás sem ment végig, ugyanis itt is összejött a nagyarányú diadal, a magyar lány 14-2-re győzött, és lett Európa legjobbja.

– Nagyon összeszedett, jól összeérett, együtt dolgozó csapat a miénk, sokat köszönhetek a folyamatos bíztatásnak, amit meccs közben kapok – adta meg a választ a friss bajnok, hogyan is sikerülhetett felérnie a kontinens csúcsára. – És persze, ott van testvérem, Csenge, aki mindig bátorít és segít, nagyon jól tudunk együtt dolgozni. Szomorú és mérges voltam, hogy tegnap kikapott, de három hete megsérült, ez sajnos meglátszott. Érte is küzdöttem, és persze az is motivált, hogy barátnőm, Füredi Rebeka pénteken megnyerte az Eb-t. A verseny előtt megbeszéltük, hogy akárki jön, megverjük, boldog vagyok, hogy így is lett mindkettőnknél. Ma reggel úgy ébredtem, ha törik, ha szakad, nyerek. A második meccsemen sokat köszönhetek Tóth Balázsnak (a válogatott edzője – a szerk.), aki fejben össze tudott rakni, és önbizalmat adott. A negyeddöntő után megállíthatatlannak éreztem magam. A döntőben azzal a némettel találkoztam, akitől nemrég kikaptam a szerb verseny fináléjában. Akkor megfogadtam, az Eb-n megverem.

A nap másik magyarja, Gadácsi Dorottya erőnyerőként a moldáv Chiuchitutól 13-3-as vereséget szenvedett a nyolcaddöntőben. 

Vasárnap, a zárónapon Práth Bence (55 kg) lesz érdekelt. 



Füredi Rebeka teakwondo junior Európa-bajnok! Team Hungary - Háromszoros olimpiai bajnok magyar vízlabdázókat jelölik a hírességek csarnokába