misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Nemzetközi 4 tusa versenyt rendezett a Csepeli Öttusa VSE

A Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület kétnapos nemzetközi felkészülési 4 tusa verseny házigazdája volt a hétvégén. A csepeliek közül Koricsánszky Olivér teljesített a legjobban, de a többiek felkészülését is kiválóan szolgálta az esemény.

Az október 24-25-én lebonyolított verseny első napján a Budapest Honvéd SE vívótermében kezdett a hazai és külföldi versenyzőket is felvonultató mezőny, a kék-piros színeket ezúttal csak fiúk ( Brázda Gábor, Mikó Domonkos, Pataki Balázs és Koricsánszky Olivér) képviselték, az ifi, junior és felnőtt korosztályú megmérettetéseken. Vívásban Koricsánszky Olivér nagyszerűen teljesített és a 3. helyről várhatta a folytatást, de csapattársai is kitettek magukért. A második napon az úszás és a kombinált szám (futás, lövészet) következett a csepeli strandfürdő területén, ahol az igen sűrű mezőnyben csupán fél-, egy másodperces különbségek döntöttek az úszásban elért helyezéseknél, de Olivér meg tudta őrizni harmadik helyét, sőt a kombinált számban sem került senki a csepeli sportoló elé, így végül bronzérmes helyen zárta a viadalt.

Kora Dániel a csepeliek edzője így értékelt a versenyt követően:

- Nagyon ürülünk, hogy egy újabb versenyt sikerült elhozni a kerületbe, ahol első ízben külföldi sportolók is rajthoz álltak. Ezzel azt is szerettük volna jelezni, hogy egyesületünk nem csak a sportteljesítmények terén, hanem sportrendezvények lebonyolításában is élen jár, és ezzel is szerettük volna újabb lehetőségekhez juttatni Csepelt, ami a jövőre nézve rengeteg kiaknázható alternatívát hordozhat magában. Összességében elégedettek lehetünk a látottakkal, mert a felkészülés jelenlegi szakaszában jól fel lehetett mérni, hol is tartanak a versenyzőink. Ezúttal nem az eredményesség volt az elsődleges szempont, sokkal inkább arra voltunk kíváncsiak, hogy kinél, milyen hiányosságok jönnek elő, amit a későbbiek során igyekszünk kijavítani. Felkészülésünk egy újabb állomásán vagyunk túl, egy hónap múlva Tatára megyünk ahol a válogatott versenyzők edzőtáboroznak, addig pedig házon belül folytatjuk tovább a munkát.



Berki Krisztián: Mindenesetre már egyszeres olimpiai bajnok vagyok, hát nem leszek kétszeres Amikor a hoki igazságos sportág