misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Schwarzenegger örült a röpladás lányok ajándékának

Megtörtént a nagy találkozó Arnold Schwarzeneggerrel. A vasárnapi Siker-napon női röplabda válogatottunk játékosai személyesen is válthattak néhány szót az osztrák származású filmsztárral, korábbi Mr. Universe-zel és kaliforniai kormányzóval.

A nagy alkalomra való tekintettel a 28 év után az idei Európa-bajnokságra kijutó válogatottunk négy tagja – Szakmáry Gréta, Szombathelyi Szandra, Tálas Zsuzsanna és Vacsi Evelin – kora délután a belvárosi Ó utcában található StyleBar szépségszalonban kezdett. A négy lányon négy fiú dolgozott szorgalmasan, közel négy órán keresztül – de senki ne gondoljon rosszra: fodrász, kozmetikus és sminkes várt rájuk. A lányok pedig láthatóan élvezték a kezeléseket…

„Én már voltam több ilyenen – árulta el Szombathelyi Szandi –, de el kell, hogy ismerjem, eddig ezek a fiúk a legprofibbak. Érezhető rajtuk, hogy tudják: mit csinálnak, de ha valami kérésünk van, azt is teljes mértékben figyelembe veszik.”

Sokat dobott a hangulaton az egyik fodrászfiú kutyája, Kakaó is, akivel remekül elszórakoztak a lányok, amikor éppen volt egy kis szünetük. Végül majdnem négy óráig tartott a szépítkezés.

„Tényleg nagyon szuperül dolgoztak a fiúk – mondta el ezzel kapcsolatban Szakmáry Gréta –, de be kell valljam, a végére azért egy kicsit elfáradtam.” – Ez persze nem meglepő annak tudatában, hogy Gréti két napja még lázas betegen nyomta otthon az ágyat, nem is tudott csapatával, a Teva Gödöllővel elutazni a Kaposvár elleni bajnokira. Egy ilyen trauma után egy négy órás szépségkúra is elég megterhelő.

De nem volt megállás, a lányok ötkor elindultak a Papp László Budapest Sportarénába, ahová negyed hat körül érkeztek meg. Nagyjából fél órás várakozás után szólították azokat, akiknek megadatott, hogy találkozhattak Arnold Schwarzeneggerrel. Több mint száz ember várakozott türelmesen, szerencsére a lányok – akik ajándékkal is készültek: a róluk készült naptárat és egy dedikált röplabdát hoztak a filmsztárnak – gyakorlatilag a sor elején voltak.

Négyük közül Szakmáry Gréti és Szombathelyi Szandi kicsit izgult – „Igazából nem tudom, hogy miért izgulok – szólt utóbbi. – A Magyar Kupa döntője előtt nem izgultam ennyire. Pedig nagyon jól tudom, hogy legfeljebb egy-két perc lesz az egész.”

A két székesfehérvári barátnő, Tálas Zsuzsi és Vacsi Evelin viszont egykedvűen álldogált. „Nagy filmsztár – mondta el erről a Vasas-Óbuda centere –, de ő is csak ember. Nagyon megtisztelő dolog vele találkozni, és nagyon örülök is a lehetőségnek, de azért nem izgulom túl a dolgot.”

Aztán beszólították a lányokat, akik Hegedüs Judit sajtófőnök társaságában eltűntek egy testőrök által biztosított, kordonnal elkerített kétszárnyas ajtó mögött. Az ember azt gondolta volna, hogy öt perc alatt újra előbukkannak majd, ám több mint fél órás várakozás után kiderült, hogy Schwarzenegger még csak akkor érkezett meg az Arénába.

Végül már fél hét is elmúlt, amikor újra előkerült a röplabdás küldöttség. Tálas Zsuzsi kicsit csalódottan tartotta a kezében a magával hozott plakátokat: „Szerettem volna dedikáltatni ezeket, de előre szóltak nekünk, hogy ne próbáljunk meg autogramot kérni, mert az nem fér bele az időbe.”

Ezt leszámítva a lányok mosolygósan mesélték el a történteket.

„Levittek minket az alagsorba, ott sorba lettünk állítva – ecsetelte a történteket Szakmáry Gréti. – Még elég sokat kellett várni, de aztán egyszer csak megjelent és a Siker-nap óriásplakátja előtt fogadta sorban azokat, akikkel közös fénykép készült róla. Mi gyorsan sorra kerültünk, elkészült a közös kép, de mielőtt tovább tereltek volna, elmondtam neki, hogy mi a magyar női röplabda-válogatott játékosai vagyunk és szeretnénk neki ajándékot adni. Meglepődött, de láthatóan jól esett neki és illedelmesen meg is köszönte.”

Így ért véget tehát a nagy találkozás. Ezután a lányok is gyorsan szedelőzködtek, mert nem csak Schwarzeneggernek volt szoros az időbeosztása, hanem nekik is. A három Vasasos lányra ugyanis a Palota, Grétire pedig Gödöllőn a Miskolc elleni bajnoki mérkőzés várt még az este folyamán.

 


Karádi Zoltán/hunvolley.hu



Kemény Dénes: Magyarországnak kell az olimpia Hirdetésével támogatná a misportunk.com fejlődését. Így teheti meg!