misportunk

hírek, érdekességek, pletykák a magyar sport világából

Futással 'fertőzött' színházi világ

A 29. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál „Fut a színház” programjában már 25 színházi csapat indult, ami ebben a kategóriában több mint a háromszorosa a négy évvel ezelőtti, akkor még kísérleti jelleggel rajtolt mezőnyhöz képest.


Az ünnepélyes díjkiosztón  a Vígszínházban Eszenyi Enikő adta át a kupákat a férfiváltók tagjainak, köztük természetesen a sajátjainak is, a bajnoki címét védő Vígszínház stafétájának (Friedrich Gergely, Hamp Gábor, Józan László, Csöre Gábor).
 - A társulat minden tagja büszke rájuk, hiszen az abszolút sorrendben is óriási a 22. helyük a versenyen indult 1250 staféta között. A próbák és előadások közötti időben edzettek, le a kalappal előttük. Nagyon szerencsésen alakult a nap, az elsőként futó Józan László a verseny után odaért a főpróbájára, a negyedikként indult Csőre Gábor pedig A Mester és Margarita  főpróbájáról (jelmeze alatt a futószerelésben próbált, hogy a sok öltözéssel ne húzza az időt a próba után,  a versenyre rohanva) időben érkezett a váltópontra, így sehol sem veszítettek egy percet sem- tette hozzá az igazgatónő. A Víg váltója végül 1 perc 20 másodperces előnnyel ért be a célba a Magyar Állami Operaház statisztáiból összeállt kvartett előtt.
A váltótagként sokak mellett ott futott Tóth Auguszta, Deutsch Anita, Puskás Tamás is. A vegyes váltókban az elsőséget a Barátok közt Tv sorozat csapata (Seprényi László, Kiss Péter Balázs, Deutsch Anita, Domokos László) vívta ki, szinte szó szerint, mivel csak 23 másodperccel előzték meg a Kolibri Színház művészeit.

A maratoni távot egyéniben életében először futotta le Rippel Ferenc artistaművész, másodszor, a tavalyi idején 20 percet javító Megyes Melinda (Kolibri Színház), nyolcadszor Bérczes László (Kaposvári Csiky Gergely Színház).

Máth István a BSI ügyvezető igazgatója beszédében kiemelte, hogy  a társadalomnak ma már nincs olyan rétege, amelyik ne ismerte volna fel a mozgás fontosságát, mint az egészségmegőrzés kulcsát.

A rendező Budapest Sportiroda a színházi csapatok nevezési díjait jótékonysági céllal a Bajor Gizi Színészmúzeum számára ajánlotta fel. Az összegyűlt 315000 Ft-os összegről szóló csekket  Máth István adta át Szabó Attilának, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet igazgató helyettesének.   
 



Reklámfilm a kézilabda Eb-re A Nemzeti Atlétikai Akadémia tagja lett az Alba Regia Atlétikai Klub